34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Putnei, spartă pentru a doua oară

Strada Putnei, spartă pentru a doua oară

Lucrările de înlocuire a rețelelor de apă de pe strada Putnei din Craiova dau bătăi de cap constructorilor. După ce au introdus conductele, au făcut racordurile și toate branșamentele, au astupat șanțurile și au compactat pământul, aceștia au descoperit că sunt probleme la sistemul de apă, în sensul că, atunci când au băgat presiune pe rețea, s-au înregistrat pierderi. Prin urmare, constructorul a luat munca de la capăt, a desfăcut șanțurile și a luat la verificat toate branșamentele și legăturile pentru a descoperi pe unde curge apa. Toate astea după o muncă de nouă luni, timp în care strada Putnei a fost plină de gropi și șanțuri, spre disperarea locuitorilor de aici.
„Lucrările pe strada Putnei au fost executate de un subantreprenor, SC Dofloni SRL. După ce au făcut racordurile și branșamentele, au compactat pământul și au băgat presiune pe rețea, aceasta nu a ținut la presiune. Într-adevăr, lucrările au început în toamna anului trecut și nu s-au finalizat nici în acest moment. Acum am preluat noi lucrările (SC Mitliv SRL). Am fost nevoiți să desfacem întreaga rețea ca să vedem pe unde scapă apă. Am descoperit problema de pe conducte tocmai la ultimul racord, la o îmbinare.
Ieri (marți – n.r.) am remediat toate defecțiunile și azi băgăm presiune pe rețea să vedem dacă ține. Acest lucru se întâmplă când lucrăm pe rețele. Se fac legături și apoi dau eroare sau nu dau eroare și tot apar probleme. Nu acuzăm pe nimeni. Probabil localnicii sunt supărați pentru că sunt încurcați cu strada. Cheltuielile suplimentare cad în sarcina constructorului și nu a beneficiarului. În zilele următoare trecem la refacerea carosabilului“, a precizat un reprezentant al SC Mitliv Craiova.

Lucrări de mântuială

Astfel de lucrări făcute de mântuială atrag nemulțumi­rea craiovenilor care locuiesc pe această stradă.
„Nu este posibil așa ceva. Ne țin din 4 septembrie 2014 cu strada spartă, iar acum o sparg pentru a doua oară. Noi, cei care locuim pe strada Putnei, nu mai suportăm gropile, praful și aglomerația de aici. Ne-am distrus mașinile în tot acest timp“, ne-a transmis pe adresa redacției un locuitor de pe strada Putnei.
Reprezentanții beneficiarului, în speță Compania de Apă Oltenia (CAO), spun că sunt probleme inerente unor astfel de lucrări. Atâta timp cât executarea acestora nu s-a finalizat, constructorul mai are timp să le remedieze.
„Pe strada Putnei este o lucrare care face parte dintr-un proiect mai mare, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu. Au fost într-adevăr niște probleme la proba de presiune, dar acum sunt în curs de remediere. Ulterior, constructorul trebuie să aducă strada la starea inițială“, a precizat Marin Iancu, reprezentant CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS