30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițist băgat în spital de un șofer fără permis

Polițist băgat în spital de un șofer fără permis

Anchetatorii au reținut că bărbatul s-a urcat la volan, deși nu avea permis de conducere,  și a „dat“ în radar în comuna doljeană Leu (Foto: Arhiva GdS)
Anchetatorii au reținut că bărbatul s-a urcat la volan, deși nu avea permis de conducere,
și a „dat“ în radar în comuna doljeană Leu (Foto: Arhiva GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, la sfârșitul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a unui bărbat de 33 de ani din Craiova, acuzat că s-a urcat la volan, deși nu avea permis, și a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta.

Craioveanul Costel Viorel Petcu a fost arestat preventiv pe 6 aprilie, anul acesta, la o zi după ce a lovit cu mașina și rănit grav un polițist al Serviciului Poliției Rutiere Dolj, care încerca să-l oprească.
Incidentul s-a petrecut în comuna doljeană Leu, în apropierea primăriei, unde doi polițiști de la Rutieră supravegheau traficul rutier cu aparatul radar. În jurul orei 15.30, aparatul radar a emis semnal sonor, indicând faptul că din direcția Castranova se apropie un autovehicul cu viteză superioară celei permise pentru sectorul de drum respectiv. Este vorba de un autoturism Audi, la volanul căruia se afla craioveanul Costel Viorel Petcu. Când a observat radarul, șoferul a încetinit și a încercat să întoarcă, însă nu a reușit dintr-o singură mișcare din cauza lățimii drumului, așa că și-a continuat deplasarea, accelerând.
„În această împrejurare, persoana vătămată a coborât de la volanul autospecialei de poliţie şi s-a deplasat spre axul drumului, cu faţa către autovehiculul ce se apropia, căruia i-a făcut semnal regulamentar de oprire, ridicând braţul stâng în sus, apoi punându-l orizontal. Deşi a observat semnalul de oprire făcut de către persoana vătămată, inculpatul Petcu Costel Viorel şi-a continuat deplasarea, semnalizând dreapta ca şi cum ar intenţiona să dea curs solicitării funcţionarului public, însă nu a oprit, lovindu-l pe acesta la nivelul genunchiului drept, apoi continuându-şi deplasarea în viteză“, au reținut procurorii doljeni.
Polițistul a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit leziuni la nivelul genunchiului drept. I-a fost pus piciorul în ghips și a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale pentru a se însănătoși.

A ascuns mașina la Teasc

După ce l-a lovit pe polițistul de la Rutieră, Petcu a condus mașina până în comuna Teasc și a parcat-o în curtea unui amic. După aceea, a scos numerele de înmatriculare, a împrumutat o altă mașină și a plecat la Craiova pe altă rută, pe DN 55.
Potrivit anchetatorilor, în aceeași zi, după ce a aflat că este căutat de oamenii legii, Petcu s-a prezentat singur la poliție.
În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, procurorii doljeni au reținut că inculpatul a avut o poziţie nesinceră cu privire la fapta comisă. Inițial, Petcu a explicat că a văzut polițistul care i-a făcut semn să oprească, însă l-a ignorat şi şi-a continuat deplasarea, lovindu-l cu mașina. Ulterior, a declarat că a oprit autoturismul şi nu l-a lovit pe poliţist, care… s-a dezechilibrat şi a căzut.
Anchetatorii au găsit mai mulți martori care au văzut ce s-a întâmplat, așa că nu l-au crezut pe cuvânt pe inculpat. De asemenea, procurorii au considerat că viteza înregistrată de aparatul radar arată că Petcu nu a oprit mașina, așa cum a susținut. Astfel, după ce a încercat să întoarcă, radarul a înregistrat constant viteza mașinii conduse de Petcu, acesta accelerând până în momentul în care a trecut de mașina polițiștilor.
La sfârșitul săptămânii trecute, procurorul de caz a hotărât să-l trimită în judecată pe inculpat, acesta fiind acuzat de ultraj raportat la comiterea infracțiunilor de omor și omor calificat, dar și conducerea unui autoturism fără permis.
„Acţiunea inculpatului Petcu Costel Viorel de a lovi cu autoturismul partea vătămată întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor. În speţă, fapta de tentativă de omor îmbracă forma agravantă a tentativei de omor calificat, dacă aceasta a fost comisă pentru a săvârşi sau ascunde săvârşirea unei alte infracţiuni (conducere fără permis). În cazul de faţă, fapta de tentativă de omor intră în conţinutul laturii obiective a infracţiunii de ultraj, întrucât a fost comisă împotriva unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu“, au mai reținut procurorii.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 28 mai, iar o zi mai târziu, instanța a hotărât să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Petcu pe 6 aprilie.

Inculpat cu antecedente

Anchetatorii au mai reținut că Viorel Petcu este cunoscut cu antecedente penale, unele privind infracţiuni la regimul circulaţiei. Astfel, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă totală de șase ani și șase luni de închisoare, printre infracțiunile comise numărându-se furtul unui autoturism și conducerea fără permis. A fost eliberat condiționat din penitenciar pe 7 decembrie 2007 și a rămas cu un rest de pedeapsă neexecutat de 335 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS