28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOamenii de artă vin în sprijinul unui băieţel bolnav de leucemie

Oamenii de artă vin în sprijinul unui băieţel bolnav de leucemie

Flavian Voican are nevoie de ajutor pentru a învinge leucemia
Flavian Voican are nevoie de ajutor pentru a învinge leucemia

Mai multe lucrări de artă aparținând unor artişti plastici vor fi puse în vânzare, iar încasările vor fi donate unui băiețel de șapte ani, din Târgu Jiu, bolnav de leucemie. Familia micuțului încearcă să strângă suma de bani necesară tratamentelor şi operaţiei. Flavian Voican este elev la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu, iar de anul trecut viaţa lui s-a transformat într-o luptă pentru fiecare secundă. Elevul a beneficiat până acum de mai multe şedinţe de chimioterapie la un spital din Bucureşti, dar salvarea sa este un transplant medular la o clinică din Italia. Boala a evoluat rapid, iar costul total al tratamentelor şi operaţiei este de aproximativ 130.000 de euro. În beneficiul lui Flavian au mai fost organizate câteva campanii umanitare, însă nu a fost încă strânsă suma necesară.

Ajutor de la artiştii plastici și iubitorii de artă

Pentru a strânge bani pentru Flavian, artiştii plastici din România, dar și colecționarii de artă au donat lucrări care vor fi expuse la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, luni, 8 iunie, de la ora 19.00, în cadrul unui eveniment organizat de Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află Muzeul de Artă din Târgu Jiu.  „Pentru cei care vor să cumpere lucrări la preţuri bune, sub minimul la care au fost în licitaţii, fără comision, este o ocazie potrivită, și astfel îl pot ajuta și pe acest copil. După concertul caritabil de la începutul lunii martie, susţinut de Florin Chilian, etapa a doua a sprijinului nostru pentru Flavian înseamnă o expoziţie de artă, cu vânzare, cea mai grea dintre etape. Gazdă va fi Muzeul de Artă din Târgu Jiu, al cărui director este Dumitru Hortopan“, a declarat Marius Marian Şolea, un om de cultură implicat, de asemenea, în organizarea evenimentului.
În cadrul expoziţiei cu vânzare vor fi prezentate lucrările a 35 de artişti. Multe dintre lucrări aparţin unor colecţionari din Bucureşti.

Conturi pentru donaţii

Cei care doresc să-l ajute pe Flavian o pot face prin donații în contul în lei  RO36RNCB0149143953920001 sau în cel în euro RO09RNCB0149143953920002.
Ambele conturi sunt deschise la BCR pe numele Voican Flavian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS