19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHotel din Târgu Jiu funcţionează fără contor la consumul de apă

Hotel din Târgu Jiu funcţionează fără contor la consumul de apă

Hotelul Asia din Târgu Jiu
Hotelul Asia din Târgu Jiu

Un hotel din Târgu Jiu funcționează fără a avea înregistrat consumul la apă. Reprezentanții Aparegio Gorj au descoperit în urma controalelor pe care le efectuează pentru depistarea celor care sunt branșați ilegal la rețeaua de apă sau care nu au înregistrat consumul că un hotel din Târgu Jiu funcționează fără a avea contor de apă care să înregistreze consumul. Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio Gorj, susține că a fost uimit să descopere situația respectivă, mai ales că hotelul este situat chiar în zona centrală din Târgu Jiu. Acesta susține că reprezentanții hotelului respectiv au la dispoziție cinci zile pentru a lua măsuri de intrare în legalitate.
„Am avut o surpriză foarte mare când am văzut într-un raport al celor de la relaţiile cu clienţii, pentru că cer un raport săptămânal, am observat că un hotel de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, Hotelul Asia, nu are contor de apă. Cred că pe undeva este o greşeală, pentru că refuz să cred că un hotel de asemenea dimensiuni şi cu branşament dublu să nu aibă abonament la apă. Am dat ordin să fie verificat şi dacă nu vine în cinci zile să încheie acte şi dacă nu vine cu nişte plăţi din urmă, va fi debranşat“, a spus Traian Pătrăşcoiu

Pus sub sechestru la un moment dat

Hotelul Asia, din Târgu Jiu, aparţinând omului de afaceri Ion Budilică, patronul de la Bugda Impex, a fost pus la un moment dat sub sechestru de anchetatori. Omul de afaceri, de 49 de ani, este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat este de 2,5 milioane de lei. Pentru a recupera o parte din bani anchetatorii au instituit sechestru pe un hotel, trei apartament și opt suprafețe de teren, toate în Târgu Jiu.

Sistem de monitorizare a apei

Aparegio are implementat un sistem de monitorizare a apei în toate zonele din Târgu Jiu, cu ajutorul căruia pot fi depistate pierderile la apă. Conducerea societății vrea să ia astfel măsuri împotriva celor care consumă apă din rețeaua publică fără să plătească sau, după caz, a celor care sunt branșați ilegal. Traian Pătrășcoiu susține că au fost demarate deja o serie de controale în întreg municipiul Târgu Jiu pentru depistarea acestora. Primii care au fost depistaţi că erau branşaţi ilegal la reţeaua publică de apă şi unii aveau chiar piscine în curte au fost potentaţii din cartierul Bicaz. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj chiar a deschis o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS