18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie de la Drumurile Naţionale pentru Transalpina

Comisie de la Drumurile Naţionale pentru Transalpina

Raportul despre Transalpina va fi trimis CNADNR
Raportul despre Transalpina va fi trimis CNADNR

O comisie formată din specialişti de la Drumurile Naţionale a verificat starea celei mai înalte şosele din România, Transalpina. În vizorul drumarilor s-a aflat atât partea carosabilă, cât şi zona versanţilor. Comisia este compusă din trei echipe care vor face o evaluare a şoselei şi vor realiza un raport care va fi prezentat în cel mai scurt timp Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. În baza raportului respectiv vor fi alocate fondurile necesare şi vor fi luate decizii în ceea ce priveşte amenajarea întregului traseu, astfel încât să se circule în condiţii de siguranţă. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, recomandările comisiei, după ce vor fi analizate şi aprobate de către conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, vor fi puse în practică în câteva zile.

Elementele de siguranţă vor fi montate cât mai repede

Ion Tudor a declarat că va implementa măsurile dispuse de CNADNR şi într-o singură zi, dacă acest lucru va fi posibil. „Totul depinde de ce măsuri va trebui luate. Comisia lucrează şi face toate evaluările. Rămâne de văzut ce va spune CNADNR după verificarea raportului. Noi terminăm şi într-o zi lucrările. Aşteptăm să vedem exact despre ce este vorba. Poate e nevoie de transportat în zonă anumite materiale şi elemente de siguranţă. Vor fi marcaje, panouri. Este un drum care nu este public, dar cei care circulă pe el trebuie să fie informaţi în legătură cu acest lucru şi cu riscurile la care se expun. Vor fi marcaje pe carosabil, elemente de avertizare. Vom lua toate măsurile pe care le va aproba CNADNR pentru ca să nu fie probleme. Acum se circulă pe Transalpina“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Reparaţii pe DN 67 D

În acelaşi timp, echipele de drumari, coordonate de Alin Golumbeanu, director tehnic în cadrul Regionalei Craiova, execută lucrării de reparaţii la DN 67 D Târgu Jiu – Baia de Aramă. „Este un drum care face legătura cu judeţul vecin. Este pregătit şi pentru sărbătoarea care va avea loc duminică la Padeş şi care este dedicată lui Tudor Vladimirescu. Pe DN 67 D se execută reparaţii, marcaje, se lucrează şi la semnalizare. Se elimină iarba de pe margine. Mai sunt lucrări la DN 66 executate de către Drumurile Naţionale. Este vorba de un utilaj primit de la secţia din Cluj şi care execută în zona Vârţ lucrări de decolmatare a podeţelor. Este un utilaj special care execută astfel de decolmatări. După cum se ştie la ploi mai consistente apa iese în curţile cetăţenilor, din cauza podeţelor colmatate şi oamenii au mereu probleme“, a spus Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS