16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElev de 16 ani, arestat pentru că a ucis-o pe iubita tatălui

Elev de 16 ani, arestat pentru că a ucis-o pe iubita tatălui

Tânărul şi mama sa (dreapta jos) au fost reţinuţi sub acuzaţia de omor, dar magistraţii au decis ca doar băiatul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Tatăl băiatului (stânga jos) se despărţise  de mama acestuia şi venise din Petroşani în comuna Scoarţa din judeţul Gorj unde trăia împreună cu femeia ucisă. (Foto: Eugen Măruţă)
Tânărul şi mama sa (dreapta jos) au fost reţinuţi sub acuzaţia de omor, dar magistraţii au decis ca doar băiatul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Tatăl băiatului (stânga jos) se despărţise
de mama acestuia şi venise din Petroşani în comuna Scoarţa din judeţul Gorj unde trăia împreună cu femeia ucisă. (Foto: Eugen Măruţă)

Un tânăr, de 16 ani, din comuna gorjeană Scoarţa, elev la un colegiu din Petroşani, a fost arestat de magistraţii Tribunalului Gorj sub acuzaţia de omor. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, elevul, alături de mama sa, Elvira Teodorescu, a bătut-o pe Angela Lupu, de 40 de ani, concubina tatălui său, până când femeia a murit. Magistrații au decis ca Elvira Teodorescu să fie cercetată în libertate, deși procurorii au cerut și arestarea acesteia, sub acuzația de omor. Tatăl băiatului, Teofil Vodislav, are 54 de ani și beneficiază de o pensie consistentă, deoarece a lucrat ca miner. După ce s-a despărţit de prima soţie, Elvira Teodorescu, cu care are doi copii (tânărul de 16 ani și o fată studentă) şi alături de care a locuit în Petroşani, bărbatul s-a mutat în Scoarţa, unde a cunoscut-o pe Angela Lupu. Concubina era geloasă pe fosta soţie şi invers, între cele două având loc des certuri.

Întâlnirea fatală

Duminică, Elvira Teodorescu, asistentă medicală la Petroşani, a mers la Scoarţa împreună cu fiul său de 16 ani, pasionat de arte marţiale şi membru al unui club de profil. Cu această ocazie, Angela Lupu şi Elvira Teodorescu s-au întâlnit din nou, la gospodăria din Scoarţa pe care cei doi foști soți o dețin în coproprietate. Concubina, care locuia aici alături de cei doi copii ai săi, s-a arătat extrem de deranjată de vizită şi a început să îi aducă reproşuri fostei soţii a lui Vodislav. Lucrurile au degenerat şi s-a ajuns la o confruntare fizică, în care a intervenit şi elevul de 16 ani. Băiatul se afla în altă cameră şi a ajuns la locul scandalului în urma strigătelor mamei sale.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, în ziua de 31 mai 2015, la orele 11.00, între victima, de 40 de ani, şi inculpata Teodorescu Elvira a avut loc un conflict generat de relaţia amoroasă dintre victimă şi fostul soţ al inculpatei, de faptul că victima îi aducea în mod direct şi prin intermediul telefonului mobil insulte şi ameninţări inculpatei, precum şi de faptul că victima, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în locuinţa proprietate comună a inculpatei şi a fostului soţ, deşi inculpata nu era de acord ca aceasta să vină la locuinţa respectivă. Conflictul verbal dintre victimă şi inculpata Teodorescu Elvira a degenerat într-o altercaţie fizică, iar la strigătele inculpatei <<hoţii, hoţii>>, la faţa locului a venit fiul său, care a intervenit în sprijinul mamei sale, aplicând victimei trei lovituri cu pumnul drept în zona capului, în urma cărora victima a căzut pe podeaua placată cu marmură. Victima a fost lovită în continuare de inculpatul minor cu picioarele în zona toracică, fiind totodată călcată de acesta cu picioarele, cauzându-i ruptură de splină şi fractura a patru coaste. După agresiune, în jurul orelor 11.30, victima a fost găsită căzută în şanţul de pe marginea părţii carosabile, la aproximativ 50 de metri de imobilul proprietatea inculpaţilor“, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Găsită de un şofer de la primărie

Victima a fost scoasă în lovituri până la poarta gospodăriei, iar de aici a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului. Angela Lupu a fost găsită în agonie de un şofer angajat al Primăriei Scoarţa. Bărbatul a sunat la poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi o ambulanţă. Alina Bumbaru, medic la Unitatea de Primiri Urgențe, a spus că Angela Lupu a fost adusă de SMURD în stare de șoc și nu a supraviețuit operației.
„A fost adusă o pacientă de către serviciul SMURD, care era căzută pe stradă, în stare foarte gravă. Avea traumatism cranio-facial și traumatism toraco-abdominal. A fost stabilizată în Serviciul de Urgență și a fost transferată la Chirurgie pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Din păcate, pacienta nu a supraviețuit operației și a decedat“, a spus Alina Bumbaru.
Fratele femeii acuzate de crimă, alături de fiul de 16 ani, a spus că victima era cea care o agasa mereu pe sora lui: „Am auzit că a venit decedata peste Elvira Teodorescu în timp ce copilul dormea, și a început cearta. De acolo au ajuns să se bată. Știu că are o relație cu fostul meu cumnat. A venit de multe ori, a spart și geamurile. Îi trimitea mesaje de amenințare pe telefon. Au fost sesizări la poliție. În curte s-a întâmplat. Sora era divorțată, dar nu făcuseră partajul“, a declarat fratele Elvirei Teodorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS