22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie la comercianții de fier vechi

Razie la comercianții de fier vechi

Oamenii legii au descins miercuri la persoanele care se ocupă cu vânzarea de fier vechi
Oamenii legii au descins miercuri la persoanele care se ocupă cu vânzarea de fier vechi

Zeci de polițiști doljeni au descins, miercuri dimineață, la mai multe sedii de societăți comerciale și la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comercializării metalelor feroase și neferoase. Acțiunea oamenilor legii, la care au participat ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, aproximativ 100 de polițiști din cadrul IPJ Dolj și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, a avut loc în Craiova, pe strada Râului, dar și în localitățile Coșoveni, Fărcaș, Pielești și Poiana Mare.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, între anii 2011 și 2014, prin comiterea infracțiunilor, comercianții de fier vechi au adus un prejudiciu bugetului de stat de peste 22.000.000 de lei.
În urma pechezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente și calculatoare, dar și 12 suspecți care au fost duși la sediul IPJ Dolj pentru audieri. Oamenii legii au precizat că mai multe amănunte despre acțiunea de miercuri vor fi făcute publice după încheierea cercetărilor.
Tot miercuri, în ședința Colegiului Prefectural, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călioniu, a amintit că acțiuni de control la comercianții de fier vechi de pe strada Râului vor fi făcute în perioada următoare și de agenții de la Poliția Locală și inspectorii Gărzii de Mediu.
„Aș vrea să vă informez despre acțiunea care se desfășoară cu un caracter permanent pe zona Râului, privind partea de dezmembrări de mașini și arderi de cabluri electrice. Vreau să vă spun că aceasta își atinge scopul, având în vedere că echipele care lucrează sub coordonarea poliției își fac treaba. S-au sancționat faptele care contravin legii, s-au făcut și confiscări de materiale și piese găsite pe domeniul public“, a explicat Călinoiu.
Reamintim că, în urmă cu aproximativ o lună, printr-un ordin al prefectul județului Dolj, a fost înființată o comisie formată din pompieri, jandarmeri, polițiști și inspectori ai Gărzii de Mediu, care fac periodic controale pe strada Râului, unde se desfășoară activități de dezmembrare a autovehiculelor. „Conform ordinului pe care l-am emis, comisia va funcționa pe parcursul întregului an. Cetățenii trebuie să știe că trebuie să fie eliminate situațiile neplăcute din zona aceea“, a spus miercuri prefectul Sorin Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS