12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMonografia economico-militară a fost actualizată şi poate fi folosită în caz de mobilizare

Monografia economico-militară a fost actualizată şi poate fi folosită în caz de mobilizare

Consiliul Judeţean Gorj a reactualizat monografia economico-militară a judeţului
Consiliul Judeţean Gorj a reactualizat monografia economico-militară a judeţului

Monografia economico-militară a judeţului Gorj a fost adusă la zi de către consiliul judeţean şi poate fi folosită de autorităţile militare în caz de mobilizare sau de război. Documentul respectiv cuprinde o serie de date referitoare la populaţie şi infrastructură, necesare în luarea unor decizii de către Centrul Militar Judeţean, principalul beneficiar al Monografiei economico-militare.
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Gorj, documentul care va fi supus aprobării în şedinţa consiliului judeţean conţine date şi informaţii referitoare la principalele elemente geografice şi de infrastructură, resursele materiale, energetice şi umane, precum şi alte date şi informaţii din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale necesare pentru susţinerea efortului de apărare, asigurarea ordinii publice şi securităţii naţionale, în vederea prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă şi de criză.

Ultimele date au fost furnizate în luna mai

Iniţierea proiectului de hotărâre a fost determinată de necesitatea valorificării datelor și informațiilor furnizate de autorităţile administraţiei publice locale, alte instituţii publice, operatorii economici şi alte persoane juridice de pe raza judeţului, solicitate și centralizate de Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Gorj. Perioada vizată de colectare a datelor a fost intervalul octombrie 2014 – mai 2015.
Potrivit Legii apărării naţionale a României nr. 45/1994, autorităţile administraţiei publice locale, conform competenţei, au, în timp de pace şi în caz de mobilizare şi de război, în raza lor teritorială, mai multe atribuţii între care, întocmirea, actualizarea şi punerea la dispoziţia centrelor militare judeţene monografia economico-militară a unităţilor administrativ-teritoriale respective. Monografia economico-militară a Gorjului cuprinde 37 de anexe, din care zece au necesitat actualizarea: structura populației, stații radioreleu, centre de telecomunicații, rețele informatice, structuri de comunicații poștale, operatori economici, unități de cazare și alimentație publică, conducte magistrale de transport gaze, mijloace de transport și utilaje de construcții şi instituții de învățământ. Potrivit legii, informaţiile cuprinse în Anexe sunt supuse legislaţiei privind informaţiile clasificate, au caracter confidenţial, nefiind destinate informării publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS