Polițiștii rutieri doljeni au organizat, ieri, pe principalele drumuri din municipiul Craiova și în județ, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului.

De asemenea, polițiștii doljeni împreună cu lucrătorii Biroului Judeţean de Politie Transporturi Dolj au acționat și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când ignoră regulile privind trecerile la nivel cu calea ferată.

Astfel, în cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 141 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.000 de lei. Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost aplicate unor șoferi care au nu au acordat prioritate pietonilor, iar alte 22 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.
Oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 13 permise de conducere.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.