8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞefa DPPS Târgu Jiu a fost arestată

Şefa DPPS Târgu Jiu a fost arestată

Teodora Ciobanu, șefa DPPS Târgu Jiu a fost arestată
Teodora Ciobanu, șefa DPPS Târgu Jiu a fost arestată

Şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, a fost arestată de magistraţii craioveni, în baza unui mandat emis pe 30 de zile. Tribunalul Dolj a dispus emiterea unui mandat de arestare până pe 20 iunie. Decizia poate fi contestată.
Teodora Ciobanu a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Potrivit procurorilor, directoarea a primit, în perioada 2007 – 2015, sume totalizând 4.000 de euro pentru a promova în funcţie subalteni sau pentru a face anumite angajări la instituţia pe care o conduce.
„În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei – 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro. Sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea“, potrivit DNA. Teodora Ciobanu va fi suspendată din funcţie în cazul în care va fi respinsă contestaţia emiterii mandatului de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS