7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAparatură medicală de aproape un milion de lei pentru Spitalul TBC

Aparatură medicală de aproape un milion de lei pentru Spitalul TBC

Spitalul TBC de la Dobriţa
Spitalul TBC de la Dobriţa

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ de la Dobriţa – Gorj va beneficia de aparatură medicală de aproximativ un milion de lei. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii şi de la bugetul local, iar programul de achiziţii prevede cumpărarea de aparatură medicală performantă. Este vorba de următoarele tipuri de echipamente: sistem de radiologie digital cu arhivarea şi vizualizarea imaginilor, spirometru, analizor automat biochimie, staţie sterilizare autoclav capacitate 75 de litri, hotă cu flux laminar, analizor automat hematologie, aparat electroterapie două canale, aparat magnetoterapie două canale, aparat ultrasunete două canale şi un aparat cu microunde. Furnizorul se va ocupa inclusiv de transport, instalare, punere în funcţiune şi instruirea personalului care va utiliza echipamentele medicale respective.

Avarii repetate la reţeaua ce alimentează spitalul cu energie electrică

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“, cu sediul în comuna Runcu, satul Dobriţa, are prevăzut în programul de achiziţii şi un generator electric pentru a fi utilizat în cazul unor pene de curent sau în condiţiile în care vor exista probleme cu sursa actuală de alimentare, care este învechită. Generatorul costă peste 20.000 de lei, iar fondurile au fost alocate de către Consiliul Judeţean Gorj, administratorul Spitalului TBC de la Dobriţa. Lipsa curentului electric ar împiedica desfăşurarea în condiţii normale a actului medical pentru bolnavii internaţi şi prestarea activităţii de către cadrele medicale care deservesc unitatea.
„Reţeaua ce alimentează Uzina de apă Topliţa, care deserveşte Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu, fiind foarte veche, prezintă avarii repetate şi de lungă durată, fapt ce periclitează activitatea spitalului. De aceea, se impune dotarea uzinei cu un grup generator electric. Acest echipament trebuie să fie nou şi să corespundă specificaţiilor tehnice din caietul de sarcini, respectiv din fişa tehnică. De asemenea, trebuie asigurat transportul acestuia în bune condiţii, precum şi punerea în funcţiune, instruirea personalului şi asigurarea service-ului pe perioada de garanţie“, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS