10.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2019
Acasă Local Dolj Salubritatea dă startul primei campanii de deratizare

Salubritatea dă startul primei campanii de deratizare

-

SC Salubritate Craiova SRL începe, vineri, mâine, prima campanie de deratizare pe domeniul public. Aceasta se va derula pe parcursul a șase zile lucrătoare și are ca scop combaterea rozătoarelor (șoareci și șobolani) și menținerea acestora la un nivel numeric redus. Conform unui comunicat de presă emis de societate, populația va fi avertizată, iar acțiunile se vor desfășura cu ajutorul Poliției Locale. „În zonele de acţiune, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor amplasa, în prima fază, afişe de avertizare a populaţiei şi, ulterior, în aceleaşi locaţii, staţii de intoxicare în care vor fi introduse produsele raticide Jade Grain şi Jade Pastă, substanţe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătăţii. Întreaga operaţiune va fi derulată cu sprijinul Poliţiei Locale. În afişele de avertizare se va specifica faptul că substanţele folosite sunt toxice pentru oameni şi animale, antidotul folosit în caz de ingestie accidentală (vitamina K), precum şi numărul de telefon al SC Salubritate Craiova SRL“, anunță comunicatul emis.
Programul deratizării se va desfășura astfel: 22 mai – Parcul „Nicolae Romanescu“; 25 mai – Parcul „Tineretului“; 26 mai – cartierele Valea Roşie, Sărari, 1 Mai şi Cimitirul Ungureni; 27 mai – cartierele Brazda lui Novac și Craiovița Nouă; 28 mai – cartierele Calea București, Lăpuș și Lăpuș Argeș; 29 mai – cartierele Rovine, George Enescu, Nicolae Titulescu, Corniţoiu Vechi, Cimitirele Dorobănţie, Nord şi Sineasca.
Deratizarea va fi efectuată pe o suprafață totală de 400 de hectare, programul urmând să fie adaptat în funcţie de condiţiile meteorologice.

ȘTIRI VIDEO GdS