14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe dezinsecția aeriană în Bănie

Începe dezinsecția aeriană în Bănie

SC Salubritate Craiova SRL începe să facă dezinsecția aeriană în Craiova. Prima etapă a operațiunii pentru combaterea țânțarilor va avea loc în perioada 20-21 mai, în intervalul orar 6.30-12.00. Conform unui comunicat de presă emis de Salubritate, „vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul „Nicolae Romanescu“, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 810 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice“, se arată în comunicat.
Totodată, regia sfătuiește ca dezinsecția să fie făcută și la subsolurile blocurilor. „Pentru ca acțiunile noastre să fie eficiente, recomandăm asociațiilor de proprietari să înceapă dezinsecția în subsolurile blocurilor, acolo unde există condiții prielnice pentru înmulțirea țânțarilor“, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL.
Produsul care va fi folosit în cadrul intervențiilor de dezinsecție aeriană este Supertox, o substanță cu spectru larg de acțiune din grupa a treia de toxicitate, avizată de Ministerul Sănătății. Conform fișei de securitate a produsului, soluțiile de lucru utilizate nu prezintă pericol pentru oameni și animale.
De dezinsecția aeriană la nivelul municipiului se va ocupa societatea SC Maderis Trading SRL din Cluj-Napoca, firmă care a câștigat licitația lansată de Salubritate pentru aceste servicii. Produsele folosite vor fi luate de la firma G&M 2000 SRL din București, producător direct, achiziționarea urmând să se desfășoare în tranșe, în funcție de necesități.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS