11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădina Botanică va avea alei roșii

Grădina Botanică va avea alei roșii

Aleile din Grădina Botanică vor fi asfaltate cu bitum roșu și vor fi primele de acest gen din Craiova. Momentan, muncitorii lucrează la stratul de uzură al aleilor. (foto Anca Ungurenuș)
Aleile din Grădina Botanică vor fi asfaltate cu bitum roșu și vor fi primele de acest gen din Craiova. Momentan, muncitorii lucrează la stratul de uzură al aleilor. (foto Anca Ungurenuș)

Primele alei din Grădina Botanică vor fi gata săptămână aceasta, iar Delta ACM, firma care se ocupă de asfaltările din Craiova, a turnat aici bitum roșu. În perioada următoare, RAADPFL se va ocupa de spațiile verzi și de mobilierul urban, municipalitatea sperând ca, până la mijlocul lunii iunie, Grădina Botanică să fie gata, urmând să intre în reabilitare și alte parcuri din oraș.
Lucrările de reabilitare a infrastructurii Grădinii Botanice, începute în urmă cu aproximativ o săptămână de către municipalitate prin acordul-cadru pe care aceasta îl are cu societatea Delta ACM, ar trebui să fie gata într-o lună. Conform estimărilor, câteva alei ar trebui să fie gata până săptămâna aceasta, iar craiovenii vor avea o surpriză: se vor plimba și vor alerga pe alei roșii. „Noi am început deja de o săptămână, iar efectele muncii încep să se și vadă. Probabil săptămâna viitoare o să avem finalizate o parte din alei și sperăm ca până la jumătatea lunii iunie, craiovenii dornici de mișcare să poată să vină să facă anumite chestiuni care erau de neconceput în Grădina Botanică: să alerge aici, să-și plimbe copiii în cărucioare și multe altele. Este pentru prima oară când într-un parc din Craiova o să avem altfel de alei decât acelea cu bitum negru. Vom avea alei făcute cu bitum roșu și vrem să vedem cum o să iasă“, a spus city-managerul Craiovei, Radu Preda.

Se va intra și în Parcul „Pușkin“, dar și în cel de la Colegiul „Elena Cuza“

Acesta a explicat că în perioada următoare vor fi aduse și băncuțele noi, urmând ca și angajații RAADPFL Craiova să intre pe spațiile verzi. „În viitorul apropiat o să venim și cu mobilierul urban nou. O să începem să lucrăm și la partea de vegetație, deși vedeți cum arată. Ani de zile, personalul care s-a ocupat a fost extrem de puțin și, probabil, va mai dura o vreme până reușim să așezăm totul așa cum ne dorim. Concluzia și ideea de bază este ca toate zonele Craiovei să beneficieze de un spațiu verde unde oamenii să se poată recrea“, a mai precizat Preda.
Grădina Botanică nu este singura care va avea parte de reabilitări. Municipalitatea are în plan să intre în curând în mai multe părculețe din oraș, cum ar fi Parcul „Pușkin“ și cel de la Colegiul Național „Elena Cuza“. Totodată, Radu Preda a menționat că lucrări nu vor fi realizate doar la parcuri. „Suntem în fiecare zi pe teren. Vreau să-i asigur pe toți craiovenii că, indiferent de zona în care locuiesc, undeva pe lista de priorități există și o zonă din cartierul lor, chiar dacă în prezent nu suntem prezenți acolo, fie că vorbim de Troaca, de Catargiu, de Bariera Vâlcii, de Veterani. Le cunoaștem problemele, ni le aduc și dumnealor și ni le semnalează în fiecare zi. Din nefericire, sunt probleme care s-au adunat în zeci de ani și care nu se pot rezolva într-un interval de timp foarte scurt“, a încheiat city-managerul.
Grădina Botanică din Craiova ar trebui să fie gata până la atribuirea contractului de execuție pentru reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu“. Cel puțin așa și-a planificat autoritatea locală, pentru ca locuitorii orașului să nu aibă de suferit din cauza lipsei unui mare spațiu verde din oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS