17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceenii sunt invitaţi la film în cadrul evenimentului Cinema-edu

Liceenii sunt invitaţi la film în cadrul evenimentului Cinema-edu

Pelicula „Phoenix“ la Cinema-edu
Pelicula „Phoenix“ la Cinema-edu

Cel mai complex proiect de educație cinematografică pentru liceeni, „Cinema-edu“, revine la Craiova pe 21 și 22 mai, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“. Elevii au oportunitatea de a vedea trei filme premiate la unele dintre cele mai importante festivaluri internaționale din lume. Prima peliculă adusă în atenția tânărului public cinefil, joi, 21 mai de la ora 10.00 este „Bekas/În căutarea lui Superman“. Regizorul Karzan Kader prezintă publicului povestea a doi frați kurzi care trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, decid să plece în America, în căutarea lui. Tot joi, dar de la ora 12.30, tinerii vor cunoaște povestea Annei, o tânără în vârstă de 18 ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Ea află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor.
Vineri, 22 mai, de la ora 10.00, liceenii craioveni vor putea viziona pelicula „Phoenix“. Acțiunea filmului, ce poartă semnătura regizorală a lui Christian Petzold, este plasată în 1945. Grav rănită, cu faţa aproape distrusă, supravieţuitoarea de la Auschwitz, Nelly, se întoarce în oraşul ei natal, Berlin. Abia recuperată după operaţia facială, Nelly se duce să îl caute pe soţul ei, Johnny – dragostea vieţii sale. Proiecțiile „Cinema-Edu“ sunt exemple de bună practică în ceea ce privește educația alternativă. Filmele selectate facilitează într-un mod ideal dezbateri și discuții pe diverse teme sociale și culturale cu elevii liceelor participante.
„Cinema-Edu“ este un proiect ce își propune promovarea filmelor culturale printre liceeni, publicul de mâine al filmelor de calitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS