34 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljCalul lăsat să moară de foame în câmp a plecat în Ungaria

Calul lăsat să moară de foame în câmp a plecat în Ungaria

Calul abandonat pe un câmp din Ișalnița în urmă cu aproximativ două săptămâni, lăsat să moară de foame și de sete în soare, cu o fractură la unul dintre picioare, a plecat vineri în Ungaria, alături de președintele Vier Pfoten România, Kuki Bărbuceanu. Calul va fi supus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Ullo, pentru care persoanele care l-au găsit au reușit să strângă deja 2.000 de euro, prin intermediul donațiilor din țară și din străinătate. După operație se va afla dacă Thunder, aşa cum a fost botezat calul, va putea trăi fără dureri sau dacă va trebui să fie eutanasiat pentru a i se curma suferința.

Thunder (Tunet – n.r.), calul găsit acum aproape două săptămâni pe un câmp din Ișalnița de către două iubitoare de animale, a plecat vineri dimineață către o clinică din Ungaria pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale. Animalul, care are o fractură la glezna piciorului stâng din spate, a fost dus la clinica ungară din Ullo de către președintele Vier Pfoten România, Kuki Bărbuceanu. „O să îl duc eu în Ungaria, acum îl urcăm în mașină și peste zece ore va fi la clinică. M-am implicat în acest caz pentru că, în urma anunțurilor de pe Facebook, am aflat și noi de poveste și este un cal care poate fi recuperat. Am luat legătura cu specialiștii din Ungaria, de la clinica din Ullo, le-am trimis radiografiile, au văzut despre ce este vorba și au spus că are șanse să fie recuperat. Ar fi păcat să îl pierdem doar pentru că ne mișcăm greu“, a spus Kuki Bărbuceanu.

Kuki Bărbuceanu: „Ne dăm toată silința, până la ultima speranță“

Acesta a explicat că, dacă animalul nu va scăpa de dureri după ce va fi recuperat, el va fi eutanasiat pentru a i se curma suferința. Conform președintelui Vier Pfoten, cazurile de acest fel sunt din ce în ce mai dese. „Dacă nu va avea dureri și nu va avea de suferit, atunci va trăi în curtea unui iubitor de animale, sper, până la adânci bătrâneți. În cazul în care vor exista suferințe, dureri și va fi un total disconfort pentru viața lui, probabil că va fi eutanasiat. Din păcate, ne întâlnim des cu astfel de cazuri, din ce în ce mai des în ultima vreme. Am avut, până acum, trei cai care nu au mai putut fi recuperați, pe care a trebuit să îi eutanasiem. Dar luptăm. Cu asta ne ocupăm și ne dăm toată silința, până la ultima speranță, să trăiască în condiții cât mai bune“, a încheiat Kuki Bărbuceanu. Fundația a pus la dispoziție și o remorcă pentru transportul calului, suportând și costul benzinei pentru transport.

„Am strâns în jur de 2.000 de euro“

De strângerea banilor pentru operație s-au ocupat cele două femei care l-au găsit pe cal lăsat să moară de foame și de sete pe câmp. „Până acum, am strâns în jur de 2.000 de euro, dar cred că 100 dintre ei au fost deja cheltuiți pe îngrijirile de care a mai avut nevoie cât timp a stat aici. Cam 1.900 au rămas în momentul de față pentru tratamentul din Ungaria. Surprinzător, și oamenii din România au dat sume mari. Au fost și donații de 400 de lei, 500 de lei, nu mă așteptam. Din România s-au strâns, în total, 500 de euro, iar restul din străinătate. Este, însă, un început pentru oamenii de aici“, a povestit Mădălina Răducanu. Aceasta a reamintit că după operație se va stabili costul final, inițial fiind nevoie de un avans de 1.000 de euro pentru clinica din Ungaria. „Încă nu se știe suma finală, asta vom ști exact după intervenție, atunci când își vor da ei seama, probabil, de ce recuperare va avea nevoie. Cheltuiala a fost estimată între 3.500 și 6.500 de euro, dar nu cunoaștem încă suma exactă“, a mai spus Mădălina. Ea și-a luat la revedere de la Thunder cu emoție. „Mi se pare un lucru normal, pe care ar trebui să îl facă orice om care găsește un animal într-o situație disperată. Nu e vorba de mândrie sau de altceva la mijloc. Mă simt emoționată, mi-e greu că nu o să-l mai văd, m-am atașat de el. Sper să fie bine“, a spus tânăra.
Reamintim că animalul a fost găsit pe 6 mai pe un câmp din apropierea Serelor Ișalnița. Stătuse fără apă și hrană cel puțin patru zile, în soare, la temperaturi destul de ridicate. Calul a fost dus, cu sprijinul conducerii RAADPFL Craiova și al CSM Craiova, pe Hipodromul din Parcul „Romanescu“, unde a stat până vineri, când a plecat în Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS