20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Lotul“ Calangiu rămâne în arest

„Lotul“ Calangiu rămâne în arest

Fostul viceprimar al municipiului Craiova, Cristina Calangiu, trimisă în judecată pentru trafic de influență în formă continuată alături de alți cinci inculpați, rămâne în continuare în arest. Aceasta este decizia luată ieri de Tribunalul Dolj, care i-a respins cererea de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu.
Reamintim că, luni, procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Craiova au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție. Este vorba de Cristina Calangiu, Radu Smarandache, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj, Rodica Țenea, consilier juridic în cadrul Primăriei Craiova, Maria Manolache, director general adjunct în cadrul DGASPC Dolj, Lavinia Oprea, șefa Centrului de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul DGASPC Dolj, dar și de Ioana Munteanu, zisă Luminița.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj luni, 11 mai, iar ieri, instanța s-a pronunțat asupra măsurilor preventive dispuse față de patru dintre inculpați. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au menținut arestul preventiv în cazul inculpaților Țenea, Calangiu și Smarandache, iar în cazul Ioanei Munteanu controlul judiciar.
De asemenea, instanța a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de avocatul Cristinei Calangiu. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS