10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGimnasta Andreea Munteanu, vedeta Zilelor Oraşului Târgu Jiu

Gimnasta Andreea Munteanu, vedeta Zilelor Oraşului Târgu Jiu

Andreea Munteanu va fi prezentă la Târgu Jiu (Foto: Eugen Măruţă)
Andreea Munteanu va fi prezentă la Târgu Jiu (Foto: Eugen Măruţă)

Campioana europeană la bârnă, gimnasta gorjeană Andreea Munteanu, va fi protagonista Zilelor Oraşului Târgu Jiu, care vor debuta sâmbătă. Andreea Munteanu a confirmat că va fi prezentă, joia viitoare, la şedinţa festivă a consiliului local în care i se va înmâna titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu. De asemenea, la festivitate a fost invitată să participe Gabriela Szabo, ministrul tineretului şi sportului, ca să ofere distincţia respectivă. Gimnasta Andreea Munteanu este deja Cetăţean de Onoare al comunei natale Bustuchin, iar sala de sport din localitate îi poartă numele. De asemenea, autorităţile din Târgu Jiu vor să obţină fonduri pentru construirea unei săli de gimnastică și care ar urma să poarte numele gorjencei care a câştigat medalia de aur la ultimele campionate europene.

Programul Zilelor Oraşului

Zilele Oraşului vor debuta sâmbătă, 16 mai, de la ora 16.00, cu cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Național de Muzică Ușoară și Muzică Folk „Coloana Infinitului“. Acesta va fi găzduit de amfiteatrul din centrul municipiului. Duminică, de la ora 17.00, este programată Gala laureaţilor. Luni, 18 mai, de la ora 18.00, în aceeaşi zonă, vor avea loc un campionat de streetball, unul de street dance şi un concurs de karaoke, care vor continua până la sfârşitul săptămânii. Pe 19 mai este programată deschiderea Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, ediţia a VII-a, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Seara, de la ora 22.00, pe insuliţă, va avea loc un spectacol de sunet şi lumini, prin care vor fi deschise oficial Zilele municipiului Târgu Jiu. Pe 20 mai va putea fi urmărit un spectacol organizat de Liceul de Arte din oraş şi vor fi premiaţi elevii care au participat la concursul organizat de Cenaclul Columna. De la ora 21.00 va avea loc o slujbă religioasă la Biserica Protoieriei, urmată de o procesiune religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu Jiu, Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.

Stele pentru Victor Daimaca şi Francisc Milescu

Joi, 21 mai, pe Aleea Nemuritorilor Gorjului, vor fi dezvelite stelele dedicate lui Francisc Milescu, proprietarul primei săli de teatru din Târgu Jiu, şi lui Victor Daimaca, pedagog şi astronom, care între anii 1929-1950 a fost profesor de matematică, predând mai întâi la Școala de meserii din Vădeni și ulterior la Școala Normală de băieți din Târgu Jiu. Daimaca a fost un pasionat de astronomie, numele său legându-se de descoperirea a două comete, ambele omologate de Uniunea Astronomică Internațională și singurele care poartă numele unui român. Tot joi va avea loc şedinţa festivă a consiliului local, vernisajul unei expoziţii de artă plastică gorjeană, iar seara, de la 21.00, pe insuliţă, se va desfășura un spectacol cu: Emma Ștefan, Anya şi Tavi Colen & Band.
Vineri, 22 mai, de la ora 19.00, tot pe Insuliţă, vor fi oferite două spectacole de muzică populară cu artişti de la Şcoala Populară de Artă şi Ansamblul „Doina Gorjului“. Tot vineri seară, va avea loc o încercare de a doborî un record prin interpretarea unei melodii populare cu cel mai mare nai construit și acordat în România de către profesorul doctor Ștefan Popescu.
Sâmbătă, 23 mai, sunt programate finalele la competiţiile sportive şi va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a XXXV-a ediţii a Festivalului internaţional de literatură „Tudor Arghezi“. În aceeaşi zi este programată în Parcul Central „Sărbătoarea majoratului“, la care vor participa toţi tinerii care au împlinit sau împlinesc în acest an 18 ani, precum şi o paradă a liceelor. Seara se va încheia cu un spectacol oferit de Galactic Crew, Today şi Mattyas.
Duminică 24 mai, este programat un concurs de biciclete pentru copii şi un cros al speranţei pentru bolnavii de cancer. Seara, de la ora 21.00, va avea loc spectacolul de închidere al Zilelor Municipiului Târgu Jiu cu: On-X Band, Cătălin Turbatu, Elena Hasna, Alb-Negru, Elena Gheorghe. Finalul va consta într-un foc de artificii, organizat la miezul nopţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS