10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA durat un an până când ISJ a pensionat un profesor cu probleme mentale

A durat un an până când ISJ a pensionat un profesor cu probleme mentale

georgeta popescu (2)

Evaluarea psihologică a celor peste 4.000 de profesori care activează în învăţământul preuniversitar din Gorj nu este monitorizată de şefii din învăţământ. Nici măcar şcolile nu se implică prea mult înainte de începerea anului şcolar pentru a exista evaluări corecte şi obiective. Cert este că, în majoritatea cazurilor, profesorii din Gorj vin cu hârtiile ştampilate de către specialistul care realizează evaluarea. Conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj recunoaşte faptul că nu sunt prea multe de făcut atunci când vine vorba de măsurile care pot fi luate cu dascălii care au probleme de comportament. Potrivit Georgetei Popescu (foto), purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a declarat că nimeni nu a fost sancţionat în ultimii ani pentru probleme de comportament. Profesorii au toate documentele în regulă şi nu pot fi sancţionaţi. Chiar dacă apar sesizări depuse de către părinţi la Inspectoratul Şcolar, şefii din învăţământ sunt tot cu mâinile legate, având în vedere că nimeni nu pune la îndoială evaluările psihologilor sau altor specialişti.

Două sesizări primite la ISJ

Georgeta Popescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a spus că în ultimii doi ani şi jumătate la instituţie au fost depuse două sesizări care reclamau probleme de comportament ale unor profesori.
„Au fost depuse două sesizări. Erau împotriva unor profesori cu probleme de comportament. Nu s-a confirmat nimic. Profesorii au prezentat documente de la specialişti, conform cărora nu avea probleme de vreun fel. În astfel de situaţii, inspectoratul şcolar nu poate să facă mai departe ceva, pentru că ar însemna să conteste evaluarea psihologilor sau a altor specialişti. Cine îşi pune semnătura şi ştampila pe nişte documente are şi răspunderea pentru acest lucru. Dacă cei vizaţi aduc acte semnate şi ştampilate că totul este în regulă, cam asta este. Ştiu că în urmă cu mai mulţi ani a fost o problemă cu un profesor. Era evident că sunt probleme grave de comportament şi aveau de suferit colegii săi din şcoală. Ştiu că a durat un an, cu evaluări şi comisii peste comisii, până s-a reuşit scoaterea la pensie a dascălului respectiv, pe caz de boală, deşi toată lumea vedea cu ochiul liber ce se întâmplă. Este foarte greu să pui în practică anumite măsuri. E vorba de documente, de procedură. Dacă specialistul eliberează un act care atestă o anumită situaţie, ce poţi să faci?“, a declarat Georgeta Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS