22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCatering pentru asistații social

Catering pentru asistații social

Direcţia Publică de Protecţie Socială renunţă la bucătăria din cantina săracilor
Direcţia Publică de Protecţie Socială renunţă la bucătăria din cantina săracilor

Primăria Târgu Jiu va renunţa să le mai ofere mâncare săracilor şi va apela la serviciile unei firme de catering. Direcţia Publică de Protecţie Socială din cadrul primăriei a decis că este oportun să nu se mai ocupe de prepararea hranei pentru Cantina de Ajutor Social şi a pregătit un contract de peste 700.000 de lei, fără TVA pentru achiziţia unor servicii de catering. Asistaţii social şi persoanele fără venituri din Târgu Jiu vor beneficia zilnic de hrană preparată la restaurant, în locul mâncării gătite de bucătăresele cantinei. Singurul lucru care se va menţine este că masa va fi servită tot la sediul instituţiei, aflat peste drum de Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Pentru atribuirea contractului va fi organizată o licitaţie pe 20 mai, iar perioada de asigurare a serviciilor de catering la Cantina de Ajutor Social va fi de un an. Este pentru prima dată când la nivelul Primăriei Târgu Jiu se ia decizia de a oferi hrană săracilor în regim de catering.
Mâncare gătită la restaurant primesc şi asistaţii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Hrana asistaţilor social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj costă peste 2,2 milioane de lei, fără TVA. Mâncarea va trebui livrată zilnic asistaţilor din centrele aflate la Târgu Jiu, Dobriţa, Suseni şi Târgu Cărbuneşti. Pentru atribuirea contractului va fi organizată o licitaţie pe 16 iunie. Contractul va fi încheiat până pe 31 decembrie 2015 şi va putea fi prelungit cu patru luni. „Cantitatea de mâncare preparată se concretizează în 10.740 de porţii cu alocaţia de hrană de 12 lei/porţie şi 80.070 porţii cu alocaţia de hrană 16,6 lei/porţie. Această cantitate este necesară până la 31.12.2015. Cantitatea de mâncare preparată, luând în calcul şi suplimentările până la 30.04.2016, este de 18.786 de porţii cu alocaţia de hrană de 12 lei/porţie şi 137.967 cu alocaţia de hrană de 16,6 lei/porţie. Valoarea estimată fără TVA: între 1.293.014 şi 2.231.039 de lei“, potrivit documentaţiilor pentru licitaţie.

La Spitalul Judeţean ba, la Bumbeşti-Jiu da

Şi spitalele din Gorj au început să prefere hrana preparată de alte firme de specialitate, în locul celei din propriile bucătării. O astfel de situaţie se înregistrează la Spitalul Orăşenesc de la Bumbeşti Jiu. Hrana pentru un an costă peste 150.000 de lei, fiind nevoie de 26.000 de meniuri. Cel mai mare spital din Gorj, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a decis să păstreze serviciile de hrană. La un moment dat s-a vehiculat ideea externalizării serviciilor de hrană, în perioada managementului privat, însă s-a renunţat la acest lucru, la sosirea noului director Tiberiu Tătaru. Acesta a reorganizat totuşi serviciul de preparare a hranei pentru bolnavi şi a păstrat un singur punct de preparare a mâncării, unind cele două bucătării existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS