10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

Mehedinţi: Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate, au   desfăşurat astăzi o campanie stradală de prevenire a furturilor din locuinţe în municipiul Drobeta Turnu Severin. Scopul acţiunii stradale a constat în informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Multe infracţiuni contra patrimoniului sunt facilitate de neatenţia şi neglijenţa proprietarilor. Cu ocazia acţiunii, s-au lipit postere la scările blocurilor, s-au purtat discuţii cu trecătorii, acţiunea fiind sprijinită şi de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Drobeta Turnu Severin care au distribuit peste 5 00 de pliante cu recomandări antivictimale pentru prevenirea furturilor din locuinţe realizate cu sprijinul ATOP Mehedinţi.

Principalele obiective au constat în responsabilizarea persoanelor, potenţiale victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, prin adresarea de sfaturi utile, asigurarea locuinţelor şi adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie.
Acţiunea s-a desfăşurat în cartierul de blocuri Crihala, cu această ocazie datorită parcului auto mare, s-au împărţit şi pliante pentru prevenirea furturilor din auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS