28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosarul de corupție din Primăria Craiova revine la Curtea de Apel

Dosarul de corupție din Primăria Craiova revine la Curtea de Apel

Magistrații Curții Supreme au hotărât, joi, ca dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție Antonie Solomon, fost primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara municipiului, și Liana Grigorie, fost consiler juridic, să fie judecat de Curtea de Apel Craiova.
Procurorii anticorupție anunțau în decembrie, anul trecut, trimiterea în judecată într-un dosar de corupție a trei inculpați – Antonie Solomon, fostul primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara municipiului, și Liana Grigorie, fost consilier juridic al Primăriei Craiova. Toți trei au fost acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2007, „inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“. Este vorba de o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului. Prejudiciul a fost stabilit la suma de 660.000 de euro, sumă cu care a fost vândută ulterior fosta Casă a Copilului.
Pe 22 decembrie, dosarul cu numărul 2087/54/2014 a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanță care, pe 16 februarie, și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Dolj.
Dosarul a fost înregistrat la tribunal pe 25 februarie, iar pe 19 martie, instanța a hotărât să-și decline competența în favoarea… Curții de Apel Craiova. De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Dolj au cerut colegilor de la Curtea Supremă să stabilească exact care instanță are competența să-i judece pe cei trei inculpați. Joi, pe 7 mai, judecătorii bucureșteni au luat o hotărâre definitivă, stabilind ca dosarul să se întoarcă la Curtea de Apel Craiova. „Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpaţii Grigorie Carmen Liana, Miulescu Nicoleta şi Solomon Antonie în favoarea Curţii de Apel Craiova, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Definitivă“, se arată în hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS