12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljViitorii stomatologi învață să facă afaceri

Viitorii stomatologi învață să facă afaceri

Studenții de la Medicină Dentară și Tehnică Dentară iau parte la un seminar pe un proiect POS-DRU (Foto: Lucian Anghel)
Studenții de la Medicină Dentară și Tehnică Dentară iau parte la un seminar pe un proiect POS-DRU (Foto: Lucian Anghel)

Studenți de la Medicină Dentară și Tehnică Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova au învățat să creeze o firmă virtuală, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Rezultatele au fost prezentante în cadrul seminarului cu tema „Corelarea curriculei cu realitatea organizațiilor angajatoare“, organizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru facilitarea tranziției de la studiu la piața muncii a studenților cu specializările medicină dentară și tehnică dentară“, și care s-a desfășurat miercuri seară, la Casa Universitarilor din Craiova, în prezența unui număr mare de studenți, medici stomatologi, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic.
„Suntem la mai mult de jumătate din realizarea acestui proiect POS-DRU. Până acum am derulat deja un stagiu de practică de patru săptămâni, la care au participat studenți de la cele două specializări. Am desfășurat trei vizite de lucru în București, în cabinete moderne. De asemenea, am realizat mai multe întâlniri în care am invitat potențiali angajatori și diverși reprezentanți ai acestora care au spus ce posibilități de angajare au pentru studenții noștri“, a declarat Sanda Mihaela Popescu, manager de proiect și profesor universitar la Facultatea de Medicină Dentară.

Au creat o întreprindere simulată

43 de studenți de la Medicină Dentară au creat o firmă virtuală și au încercat să simuleze toate situațiile cu care s-ar confrunta într-o situație reală, dacă ar avea un cabinet particular.
„Suntem convinși că ne vor ajuta în realitate toate situațiile pe care le-am întâlnit aici. Pur și simplu, am început de la documentație, la gestiune, la contabilitate. Eu am fost chiar administratorul întreprinderii și a trebuit să mă ocup de majoritatea lucruilor“, a spus Mihaela Spătaru, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină Dentară.
„Rolul meu în proiect a fost de medic (…) Acest proiect mă va ajuta ca pe viitor să aplic ceea ce am învățat în cadrul acestei întreprinderi simulate“, a spus și Daniel Munteanu, student în an terminal la aceeași facultate.
Rezultatele studenților care au creat o firmă virtuală și au participat la proiectul POS-DRU vor fi prezentate și în cadrul Congresului de Medicină Dentară, care va avea loc la Craiova în perioada 4-6 iunie, a precizat Veronica  Mercuț, profesor universitar și decan al Facultății de Medicină Dentară din Craiova.

Ce presupune proiectul

Obiectivul general al proiectului constă în corelarea și verificarea cunoștințelor teoretice acumulate de către studenții înmatriculați în sistemul național de învățământ, de la specializările medicină dentară și tehnică dentară, cu activitatea practică aferentă specializării, ca o primă etapă în dezvoltarea carierei.
Proiectul a debutat pe 23 aprilie 2014 şi se derulează pe o perioadă de 18 luni. La acesta participă studenţii de la Facultatea de Medicină Dentară din anii de studiu I-V şi Tehnică Dentară, anii de studiu I şi II (aproximativ 400 de persoane). Unul dintre obiectivele majore ale proiectului este facilitarea tranziției pentru studenţi de la școală, la viața activă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS