5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalISU "Drobeta" testează sistemul de alarmare în situaţii de urgenţă de la nivelul localităţilor

ISU „Drobeta” testează sistemul de alarmare în situaţii de urgenţă de la nivelul localităţilor

Personalul Inspecţiei de Prevenire, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, va verifica, în zilele următoare, sistemul de alarmare în situaţii de urgenţă de la nivelul mai multor localităţi din judeţul Mehedinţi. Verificările vor avea loc prin organizarea unor exerciţii pe timpul desfăşurării controalelor de prevenire, în localităţile Bâlvăneşti, Gârla Mare şi Pădina.
Aceste exerciţii presupun verificarea sistemului de înştiinţare-alarmare, dar şi activitatea comitetului local pentru situaţii de urgenţă şi a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă de la nivelul fiecărei comune.
Scopul acestor exerciţii este de a informa şi educa populaţia în ceea ce priveşte importanţa cunoaşterii semnalelor de alarmare specifice, dar şi de verificare a funcţionalităţii sistemului de  înştiinţare-alarmare. Astfel de exerciţii sunt planificate, lunar, de către ISU Mehedinţi, în localităţi din judeţ, pentru ca cetăţenii să cunoască semnalele acustice de alarmare.
Semnale acustice de alarmare a populaţiei în caz de dezastre:

ALARMA LA DEZASTRE – previne populaţia asupra pericolului despre iminenţa producerii sau producerea unor dezastre naturale, tehnologice sau biologice. Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

ÎNCETAREA ALARMEI – înştiinţează populaţia despre trecerea pericolului şi posibilitatea reluării normale a activităţilor. Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS