10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe prăbușește strada la Lacul Tanchiștilor

Se prăbușește strada la Lacul Tanchiștilor

O stradă intens circulată de la periferia orașului Craiova se prăbușește centimetru cu centimetru. Pământul se surpă, iar craterul deschis în marginea străzii se mărește în fiecare zi. Ce măsuri au luat autoritățile? Au pus o baliză să semnaleze groapa!

Strada Aleea 4 Șimnic, care pleacă de la giratoriul din bulevardul Dacia și ajunge în Centura de Nord a orașului Craiova, se prăbușește în zona Lacului Tanchiștilor. Apa, ce traversează pe sub stradă, a ros pământul dinspre unitatea militară, iar malul de susținere a luat-o la vale și odată cu el și carosabilul. Asfaltul a început să se prăbușească, înaintând de la o zi la alta pe unul dintre sensurile de mers. Autoturismele și autovehiculele care trec în număr mare pe aici riscă în orice moment să se afunde într-un crater căscat sub roți. Situația ne-a fost semnalată de un cititor GdS: „Fac naveta zilnic, și de câte două ori pe zi, pe traseul Dudovicești-Craiova, și am anunțat autoritățile că în dreptul Lacului Tanchiștilor, mai exact la capătul podului, este o surpare de teren care avansează, iar în curând cred că se va surpa și asfaltul. Deoarece traficul de pe Șimnicu de Jos este deviat prin acest loc și trec zilnic mașini de tonaj mare, circulându-se uneori «la bară», cât de curând o mașină o va păți. Autoritățile cunosc acest lucru, pentru că de circa două luni au montat acolo un avertisment, dar parcă așteaptă să se întâmple  ceva, ca abia atunci să intervină“, spune cititorul GdS.
Într-adevăr, în dreptul Lacului Tanchiștilor, chiar la intrarea pe pod, pământul de sub stradă este ros de apă, iar covorul asfaltic a rămas suspendat. Pe alocuri, acesta a crăpat din cauza traficului și s-a prăbușit. Craterul căscat la marginea străzii a „mușcat“ din carosabil mai mult de o jumătate de metru, încât șoferii care tranzitează zona sunt nevoiți să ocolească înaintând spre axul străzii.

Până investim, cârpim

Situația este cunoscută de autoritățile locale, care s-au mulțumit să așeze aici o baliză drept semn de avertisment. De fapt, de ani buni, de când apa scobește pe sub stradă, autoritățile nu au făcut altceva decât să cârpească. Acum sunt hotărâte să facă schimbări majore, să refacă infrastructura, să refacă covorul asfaltic, să ridice o fundație de susținere a stăzii. „Aleea 4 Șimnic, care nu mai este alee este stradă,  reprezintă o problemă de foarte mult timp. Zona de la Tancodrom prezintă surpări de foarte mult timp. În ultimii 15 ani s-a intervenit aproape anual să se stabilizeze malul, pentru că apa și condițiile din zona respectivă fac să se surpe pământul. Acum, putem să zicem că suntem în linie dreaptă cu rezolvarea ei. În momentul de față, strada este în procedură de licitații în evaluarea ofertelor, în pachetul de 17 străzi care se fac pe  investiții la Primăria Craiova și urmează ca în decursul acestui an, în momentul în care trecem peste toate procedurile, să se intervină să se refacă cu totul.
Aceasta înseamnă refacerea infrastructurii, refacerea asfaltului, pentru că în acea zonă sunt foarte multe case, orașul s-a extins. Este nevoie de trotuar pentru că oamenii merg pe carosabil. Zona necesită un zid de sprijin cu fundație, cu niște amenajări de structură. Sperăm ca acest lucru să se întâmple undeva în decursul anului 2015.
În momentul de față am semnalat cu niște balize zona respectivă. Dacă prăbușirea  continuă, vom face niște «cârpeli», ca și în anii trecuți. Soluția permanentă nu poate însemna decât o investiție consistentă“, a declarat Radu Preda, city managerul orașului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS