11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: 15 tone de fân au ars ca urmare a jocului copiilor cu focul

Mehedinţi: 15 tone de fân au ars ca urmare a jocului copiilor cu focul

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii  şi pentru salvarea a şapte persoane cu probleme medicale.

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în cursul zilei de ieri, în comuna Bîcleş, satul Smadoviţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Aproximativ 15 tone de fân au ars ca urmare a jocului copiilor cu focul. Pompierii au lichidat incendiul după câteva ore de luptă cu flăcările. Un alt incendiu, care a izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţii Ghelmegioaia, comuna Prunişor, a fost stins de pompieri, seara trecută. Incendiul a cuprins cca. 3 ha vegetaţie uscată, fiind iniţiat  de crearea din culpă a condiţiilor  de generare a acestuia.

Jocul copiilor cu focul a generat izbucnirea a două incendii numai de la începutul lunii aprilie. În data de 01 aprilie a.c., incendiul izbucnit ca urmare a jocului unui copil cu focul, în  locuinţa în care acesta se afla a izbucnit un incendiu, care a cuprins mobilier şi materiale textile din dormitor. Din fericire,   nu au existat victime, ci numai pagube materiale.

Pentru a preveni astfel de evenimente, se recomandă:
– păstrarea surselor de foc în locuri în care nu au acces copiii;
– supravegherea copiilor şi evitarea lăsării acestora încuiaţi în locuinţe, cu lumânări aprinse, sobe, plite sau aparate electrice în funcţiune;
– luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii, constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS