10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDefileul Jiului nu va fi reabilitat până la sfârşitul anului

Defileul Jiului nu va fi reabilitat până la sfârşitul anului

Alin Văcaru, prefectul de Gorj (Foto: Eugen Măruţă)
Alin Văcaru, prefectul de Gorj (Foto: Eugen Măruţă)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va reabilita două tronsoane de drum la nivelul județului Gorj. Este vorba despre şoselele care fac legătura între Târgu Jiu – Baia de Aramă și Scoarța – Drăgășani. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a declarat că, în prezent, sunt în derulare procedurile de organizare a licitației.
„Un lucru care m-a bucurat din discuțiile cu domnul Narcis Neaga și echipa dumnealui, la ultima vizită la Târgu Jiu, a fost că anul acesta vor mai intra în procedură de licitație încă două drumuri ce traversează județul Gorj. Mă refer la drumul dintre Târgu Jiu – Baia de Aramă și Scoarța – Drăgășani, sunt deja banii alocați, încep procedurile, urmează să se facă licitația pentru începerea lucrărilor“, a declarat Alin Văcaru, prefectul județului Gorj.

Ultimatum pentru constructorii de pe DN 66

Din păcate, prefectul de Gorj a făcut public faptul că sunt şanse reduse ca Drumul Naţional 66 pe tronsonul din Defileul Jiului să fie reabilitat în acest an.
„DN 66 are şanse mici să fie terminat până la finalul anului. Şeful CNADNR, Narcis Neaga, le-a transmis un ultimatum constructorilor de pe DN 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu – Petroşani, lucrările pe acest drum neaflându-se în grafic. Dacă până pe 10 mai constructorul spaniol şi firmele locale subcontractate nu se vor apuca serios de lucru, CNADNR ameninţă cu rezilierea contractului. După cum se mişcă lucrurile pe DN 66, cred că drumul nu va fi gata până la finalul anului, aşa cum se spera. Reabilitarea drumului Rovinari – Bumbeşti Jiu – Petroşani este mult în urmă. Firmele locale s-au plâns şi de neînţelegeri de ordin financiar cu titularul de contract“, a mai spus Alin Văcaru.

Probleme la drumul de centură

Probleme sunt şi în ceea ce priveşte noua şosea de centură a municipiului Târgu Jiu. Prefectul de Gorj a mai spus că lucrările la noua centură a Târgu Jiului au fost demarate în ciuda problemelor de expropriere. Problemele expropriaţilor de pe noua centură a Târgu Jiului nu s-au rezolvat nici în cadrul ultimei vizite în Gorj a şefului CNADNR. Deşi constructorii s-au apucat de lucru într-o parte a viitorului drum de centură, restul expropriaţilor refuză în continuare să-şi cedeze terenurile şi casele, ei fiind nemulţumiţi de sumele oferite drept despăgubire. Aceştia l-au chemat pe şeful CNADNR la faţa locului pentru a-i arăta că reprezentanţii companiei au acordat despăgubiri preferenţiale. Alţii i-au cerut lui Narcis Neaga să modifice proiectul drumului de centură pentru a-şi salva casele. Prefectul Alin Văcaru a declarat că în acest caz mai sunt mici probleme, dar se vor rezolva în timp util. Rămâne de văzut cât de repede, având în vedere că în calea şoselei de centură se află case construite cu trei-patru ani în urmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS