5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA „dat“ în radar cu 151 km/h

A „dat“ în radar cu 151 km/h

Polițiștii de la Rutieră au făcut, duminică, mai multe „victime“ în rândul vitezomanilor (Foto: Arhiva GdS)
Polițiștii de la Rutieră au făcut, duminică, mai multe „victime“ în rândul vitezomanilor (Foto: Arhiva GdS)

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat și sancționat, duminică, pe DN6, un șofer craiovean care circula cu 151 km/h pe o porțiune de drum unde viteza maximă admisă este de 70 km/h. „Recordul“ de viteză este deținut însă de alt craiovean, care a fost surprins de aparatul radar circulând pe strada Prelungirea Bechetului cu 175 km/h.

Potrivit reprezentan-ților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în cursul zilei de duminică, agenții de la Rutieră au organizat, pe principalele drumuri din județ, „o amplă acţiune pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscul la care se expun atunci când încalcă regimul legal de viteză“.
Oamenii legii au dat 159 de amenzi, în valoare totală de 31.000 de lei, dintre care 85 au fost date șoferilor depistați circulând cu viteză neregulamentară. În plus, polițiștii au suspendat șapte permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.
Polițiștii doljeni l-au dat drept exemplu pe Gabriel Teodorescu, de 27 de ani, din Craiova, care a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea un BMW pe DN 6, între localitățile Zănoaga și Radomir, cu viteza de 151 km/h. Pentru că pe acel sector de drum viteza maximă admisă era de 70 km/h, șoferul a depășit viteza legală cu 81 km/h. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 877,5 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile“, au precizat polițiștii doljeni.
Cu o zi înainte, sâmbătă, polițiștii de la Rutieră și-au scos radarele pe străzile din Craiova, ocazie cu care au dat 71 de amenzi în valoare totală de 9.000 de lei.

175 km/h la ieșire din Craiova

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii doljeni au sancționat mai mulți șoferi care au depășit cu mult viteza legală. La începutul lunii ianuarie, Valentin Pârlog, de 26 de ani, din Craiova, a fost depistat pe strada Prelungirea Bechetului din municipiu în timp ce conducea un autoturism cu 175 km/h.
În februarie, Robert Dumitru, de 19 ani, din Târgu Jiu, a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea un Opel cu 121 km/h pe Calea Severinului. Cei doi au fost amendați cu 877,5 de lei și le-au fost suspendate permisele de conducere.
În martie, alți doi șoferi au fost amendați și au rămas fără permisele pe o perioadă de 90 de zile. Primul este Costel Negrilă, de 40 de ani, din Cruşovu, judeţul Olt, care a fost depistat conducând un autoturism pe DN 6, cu viteza de 130 km/h, deși pe acel tronson de drum viteza maximă admisă este 70 km/h.
Al doilea este craioveanul Costin Dițoiu, de 23 de ani, care a fost depistat în timp ce conducea, pe Calea București, un autoturism Mercedes cu viteza de 113 km/h.

Viteza excesivă, principala cauză a accidentelor grave

Potrivit datelor furnizate de Serviciul Rutier, în 2014, în județul Dolj s-au produs 253 de accidente rutiere grave, mai puține cu zece decât în 2013. Deși numărul accidentelor a fost mai mic, la fel ca și numărul persoanelor care au suferit leziuni grave (232 față de 233 în 2013), numărul celor care și-au pierdut viața în accidente de circulație a crescut de la 52 în 2013 la 72 în 2014.
Din analiza efectuată de specialiştii Serviciului Rutier Dolj reiese faptul că mai bine de jumătate din numărul accidentelor de circulație înregistrate în județul Dolj în 2014 s-au produs din trei cauze. Prima este viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum (54 de accidente), pe locul doi fiind traversarea neregulamentară a pietonilor (44 de accidente). Pe locul trei se situează neacordarea de prioritate de către șoferi pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea străzilor – 34 de accidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS