Acasă Local Dolj Dosarul inspectorilor de la Impozite și Taxe s-ar putea întoarce la...

Dosarul inspectorilor de la Impozite și Taxe s-ar putea întoarce la Parchet

-

Magistrații de la Judecătoria Craiova au solicitat procurorilor să lămurească neconcordanţele din rechizitoriul prin care, la jumătatea lunii februarie, au dispus trimiterea în judecată a 14 inspectori ai Direcției de Impozite și Taxe. Inculpații sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu.
Printre inculpați se numără zece funcționari ai Direcției de Impozite și Taxe – Titina Gușiță, Octavian Cojocaru, Petrișor Stepan, Elena Munteanu, Vasilica Bumbac, Claudia Bogoi, Luminița Predoaica, Ioana Moraru, Georgeta Mitroi și Lilioară Piciu, dar și patru foști angajați ai Direcției – Corina Coadă, Lucica Păsărică, Valentina Cătănescu și Andreea Beldeanu.
Aceștia sunt acuzați că, în calitate de funcţionari ai Direcţiei de Impozite şi Taxe, în perioada 2007-2014, „au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale“.
Funcționarii Direcției de Impozite și Taxe mai sunt acuzați că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau acest drept, dar și că ar fi anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, „în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul“, după cum au reținut procurorii craioveni. Prejudiciul a fost calculat de anchetatori la suma totală de 650.539 de lei.
La termenul de joi, 23 aprilie, instanța de judecată a descoperit o serie de neconcordanțe privind acuzațiile aduse unor inculpați, astfel că judecătorii au cerut procurorilor să remedieze problemele.
„Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 5235/P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Conform art. 345, alin. 3, Cod de procedură penală, în termen de cinci zile de la comunicarea prezentei încheieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova va remedia neregularităţile constatate şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova. Tot joi, instanța a hotărât să-i înlocuiască și lui Octavian Cojocaru arestul preventiv cu arestul la domiciliu. De asemenea, instanța a menținut arestul la domiciliu în cazul inculpaților Vasilica Bumbac, Georgeta Mitroi și Elena Munteanu. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec După o perioadă dificilă pe plan sentimental şi financiar, aveţi un succes nesperat. Climatul general vă este favorabil. Vă recomandăm să...