27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Autoarea Celine Herrmann la grădiniţa din cadrul Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti"

Craiova: Autoarea Celine Herrmann la grădiniţa din cadrul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”

Céline Herrmann, autoare de cărţi pentru copii, publicate de editura L’ecole des loisirs va introduce în lumea poveştilor, elevii grupei mari de la grădiniţa din cadrul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”. Legume, fructe, animale, păsări, flori, albumele Célinei Hermann se deschid într-o explozie de culori şi bucurie.
Scriitoare franceză, invitată de Institutul Francez în România după periplul ei prin Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Buzău, va poposi şi în Craiova, luni, 4 mai, la ora 8.30.

Popasul ei la CN „Fraţii Buzeşti” nu este întâmplător. Micii francofoni au început studiul limbii franceze, în noiembrie 2014, în cadrul unui proiect de benevolat oragnizat de ARPF Dolj în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova. Două studente coordonate de profesor Dorina Popi i-au iniţiat pe cei mici în tainele acestei limbi prin cântece, jocuri şi poveşti.

Păstrând încă amintirile picnicului francofon „Haiku noi” din 17 martie, desfăşurat în holul Universităţii din Craiova, la care au participat şi ei cu mult entuziasm, elevii celor două grupe mari aşteaptă cu nerăbdare atelierul de lectură şi creaţie pe care scriitoarea franceză îl va desfăşura luni, 4 mai,începând cu ora 8.30, la sediul grădiniţei “Otilia Cazimir”, str. Unirii, lângă studioul Televiziunii Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS