16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal în sediul Poliției Târgu Cărbunești

Scandal în sediul Poliției Târgu Cărbunești

Cetăţeanul a fost reţinut pentru ultraj
Cetăţeanul a fost reţinut pentru ultraj

Un bărbat de 33 de ani, din Târgu Cărbunești, Gorj, susţine că a fost lovit de oamenii legii chiar în sediul postului de poliţie din localitate. Vasile Cămăuţ a fost ridicat dintr-un bar în noaptea de luni spre marţi şi dus în sediul poliţiei. Poliţiştii susţin că suspectul acuzat de ultraj şi tulburarea liniştii publice s-ar fi lovit cu capul de un geam şi de pereţi şi s-a rănit. Ulterior, a fost transportat la unitatea medicală din localitate, unde a primit îngrijiri. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, tânărul a fost dus cu ambulanța, având capul spart și fiind bandajat. „A fost reţinut în cârciumă şi dus la secţie. La secţie i-au pus cătuşele. Când au ajuns la secţie au dat în el, l-au dat cu capul de geamuri. Este tăiat tot, după care au ajuns să îl reţină pe motiv de ultraj. Nu înțeleg de unde ultraj, atâta timp cât el era încătuşat şi ţinut de poliţiști. În bar nu a fost nici un scandal. Motivul nu există. L-au luat direct pe el din bar. A mai avut altercaţii cu unul dintre poliţişti în trecut şi nu ştiu de ce s-a ajuns la situaţia aceasta“, a declarat Marius Cămăruţ, fratele celui reţinut.

Ancheta a fost preluată de un procuror

Ancheta în ceea ce priveşte acuzaţiile care îi sunt aduse suspectului este instrumentată de procurori. Suspectul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. „În noaptea de 20 spre 21 aprilie, în jurul orei 00.10, un echipaj de poliţie din Târgu Cărbuneşti s-a deplasat la un bar din localitate care avea ca oră de închidere 23.00. Au întrebat de ce nu este închis. Un bărbat din bar a devenit recalcitrant, tulburând liniştea şi ordinea publică. A proliferat injurii şi expresii jignitoare la adresa poliţiştilor. A fost condus la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale. Aici, bărbatul a încercat să se automutileze şi s-a lovit cu capul de obiectele din incintă. A fost dus la spital, iar ulterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, care a preluat ancheta. Procurorul care a preluat cazul a dispus reţinerea suspectului pe 24 de ore, pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj şi două infracţiuni de tulburare a liniştii şi ordinii publice. Procurorul o să stabilească exact circumstanţele în care s-au produs faptele şi o să facă verificări şi în ceea ce priveşte acuzaţiile pe care le aduce suspectul. Totodată, acelaşi bărbat, pe 25 februarie, s-a aflat în alt bar din Târgu Cărbuneşti, unde, pe fondul consumului de alcool, a tulburat liniştea şi ordinea publică şi a proferat injurii şi cuvinte jignitoare la adresa echipajului de poliţie care a intervenit în zonă“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Rămâne de văzut şi ce au înregistrat camerele de supraveghere din sediul Poliţiei Târgu Cărbuneşti sau cele din bar sau din zona respectivă, dacă există.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS