Diagnosticare gratuită în Turcia pentru pacienții olteniSONY DSC

Bolnavii din Oltenia pot să beneficieze gratuit de un diagnostic corect. Toți cei care vor să afle pe lângă opinia medicului din țară care s-a ocupat de ei și părerea unui specialist de peste hotare trebuie doar să se informeze asupra pașilor care trebuie urmați.

Pacienții au acum mai multe șanse în punerea unui diagnostic corect, fără să plătească. Centrul Medical Mogoș Med din Craiova, condus de prof. dr. Dan Gabriel Mogoș (foto), are o colaborare cu prestigiosul spital Anadolu Medical Center din Turcia și, datorită protocolului încheiat între cele două clinici, se poate obține gratuit, la solicitarea pacienților, a doua opinie medicală din partea medicilor specialiști din Turcia. Asta înseamnă că, dacă un pacient are un diagnostic pus de un medic din România şi trimite dosarul medical către reprezentanţii Mogoș Med, bolnavul va primi a doua opinie medicală gratuită şi opţiunile de tratament considerate necesare de medicii specialişti din Turcia. Dacă se consideră că este nevoie de un tratament, alături de diagnostic este trimisă și o estimare a costurilor. „Dorim să le oferim o alternativă la serviciile medicale publice pacienților din Oltenia. Centrul Medical Anadolu vrea să devină numărul unu în zona euro-asiatică, este un centru medical în plină dezvoltare și care, împreună cu Centrul Medical Mogoș Med, poate să ofere a doua opinie medicală pacienților din zona Olteniei. Dacă pacientul de aici a fost diagnosticat cu o anumită boală, a urmat deja un tratament sau a suferit o intervenție chirurgicală și dorește să mai afle o opinie autorizată poate să obțină acest lucru de la specialiștii de acolo“, explică prof. dr. Dan Gabriel Mogoș, medic primar chirurgie generală.

„Cam 1.500 de români beneficiau de asistență medicală la Anadolu“

Centrul medical din Turcia este complex și cuprinde mai multe specializări. Dintre toate departamentele, cel mai solicitat de români este Centrul de Oncologie, un domeniu în care Anadolu Medical Center a stabilit un parteneriat strategic cu Spitalul Johns Hopkins Medicine, lider mondial în tratarea cancerului, supranumit și „cel mai bun spital al Americii în ultimii 21 de ani“. Bolnavul beneficiază de îngrijirea celor mai renumiți specialiști în domeniu. „Tratamentul cancerului este, la ora actuală, complex, la care concură foarte multe specialități, astfel stabilirea unui diagnostic pentru un pacient se face în acest centru de către un consiliu la care participă radioterapeutul, chirurgul și oncologul medical. Știu din ultimele date că existau cam 1.500 de români care beneficiau de asistență medicală la Anadolu“, precizează prof. dr. Dan Gabriel Mogoș.

Ideea colaborării cu centrul medical din Turcia a apărut după ce o pacientă din Craiova a beneficiat de tratament și îngrijire acolo și a povestit care sunt avantajele. „La Centrul Medical Mogoș Med, acum vreo doi ani, a venit o pacientă pe care am operat-o de neoplasm la sân și care s-a dus din proprie inițiativă la Anadolu. Atunci noi nu aveam acest protocol. Ea a venit și mi-a povestit și am fost impresionat de modul în care a fost tratată. Mi-a plăcut că mi-a spus faptul că profesorul de acolo a ținut cont și de părerea soțului pacientei, care era un tip foarte dornic să se instruiască, a citit foarte mult și a avut o discuție cu profesorul. Ceea ce m-a impresionat a fost că profesorul a ascultat ce a avut de spus și pacienta, și familia acesteia, că a existat comunicare și înțelegere“, spune prof. dr. Dan Gabriel Mogoș.

Actele medicale trebuie traduse în limba engleză


Pacienți care vor să beneficieze de a doua opinie din partea medicilor specialiști din Turcia trebuie să ia legătura cu Centrul Medical Mogoș Med, unde îi așteaptă o persoană desemnată să îi ajute în acest sens. „Persoana desemnată pentru acest lucru îl va sfătui pe pacient asupra a ceea ce trebuie să facă. Toate actele medicale, diagnostice, internări, protocoale operatorii trebuie să fie traduse în limba engleză. Ele se depun la Centrul Medical Mogoș Med, iar noi ne ocupăm să depunem dosarul la Anadolu. Pe pacient nu-l costă nimic. El va primi în decurs de câteva zile un răspuns prin care i se va spune opinia medicilor de acolo. În același timp cu diagnosticul sosește și indicația terapeutică, dacă este cazul, în care este specificat tratamentul pe care îl recomandă și costurile aproximative“, specifică prof. dr. Dan Gabriel Mogoș.

Dosarul medical pe baza căruia se va primi a doua opinie medicală trebuie să cuprindă un scurt istoric al problemei de sănătate, când s-a stabilit dignosticul, ce tratament a urmat pacientul, dacă s-a intervenit chirurgical sau nu, dacă pacientul suferă și de alte afecțiuni, care este starea de sănătate actuală. Orice amănunt este important. De asemenea, dosarul trebuie să cuprindă analize care să reflecte starea de sănătate actuală, precum bilete de externare, imagini de la RMN, CT sau PET/CT și interpretarea acestora primită de la medic, analize medicale de laborator, raport histopatologic.

Bolnavii care ajung la Centrul Medical din Turcia beneficiază din momentul în care ajung acolo de un traducător care să îl ajute pe bolnav în comunicarea cu doctorii. În plus, o echipă de specialiști care se ocupă de pacienții internaționali îi îndrumă pe bolnavi și îi sprijină în tot ce au nevoie, de la transport, la cazare și chiar tranzacții financiare, permițându-i astfel pacientului și familiei să se concentreze strict pe vindecare.

Tumorile maligne, a treia boală cel mai des întâlnită în Dolj

Peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual în România, în creştere cu aproape 4.000 faţă de 2008, după cum arată datele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. În Dolj, tumorile maligne reprezintă a treia boală cel mai des întâlnită de care suferă oamenii. 22.003 pacienți au fost înregistrați cu tumori maligne la sfârșitul anului trecut la noi în județ, arată Direcția de Sănătate Publică Dolj. Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 22 aprilie 2015

Actualitate

» Grevă a marinarilor eleni pe 1 mai
» Coridorul de gaze între România, Bulgaria şi Grecia va fi gata la finele lui 2018
» Camera Deputaţilor a decis ca data de 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională
» ICCJ decide în 6 mai dacă îl va condamna pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumului
» Românii vor intra mai uşor în Canada
» Germania îşi revizuieşte – în creştere – prognoza de creştere economică
» O măsură reparatorie pentru pensionarii militari
» Franţa: A fost arestat un student care pregătea un atentat “iminent” în zona Parisului
» ANM: Vremea se răceşte în toate regiunile ţării

Local

» Olt: Patru suspecţi de trafic de minori, reţinuţi
» Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Dolj

» Elevii Liceului „Marin Sorescu“ înfrumusețează Craiova
» Cum iei locuință în cartierul chinezesc prin Prima Casă
» Exporturile au scăzut în Dolj, influențate de producția Ford
» Cum și când se rezolvă problemele iluminatului public?
» Străzile din Bănie, asfaltate pe rând
» Câinii de salvare cheamă craiovenii pe Hipodrom
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Rozica Petra, cântec și poveste
» Șofer condamnat cu executare pentru ucidere din culpă
» Dolj: Peste 500 joburi la Bursa Locurilor de Muncă de vineri
» Craiova: Ţigări de contrabandă în valoare de 3.300 de lei, confiscate de jandarmi
» Filmul românesc “Cel ales”, câştigător al “Rising Star Award” din Canada, lansat şi în Oltenia
» Craiova: Concert gratuit de muzică folk, country şi pop-rock
» Un cartier craiovean rămâne o zi fără apă
» Craiovenii amendați pentru că lasă animalele de companie în spațiile verzi

Gorj

» Scandal în sediul Poliției Târgu Cărbunești
» Olimpicii Gorjului, „exportați“ la Cambridge şi Stanford
» Gorj: Evaziune fiscală de peste 1,7 milioane de euro
» Gorjean găsit spânzurat în casa primarului din Rovinari
» Gorj: Sens giratoriu în faţa Primăriei Târgu Jiu
» Gorj: 1.870 de persoane fără acte de identitate
» Gorj: Elev lovit pe trecerea de pietoni
» Doi medici au fost reţinuţi după percheziţiile de ieri din Vâlcea, Olt şi Gorj

Olt

» Olt: Un bărbat din Tia Mare şi-a înjunghiat mortal fiul

Mehedinţi

» Mehedinţi: Jandarmii asigură liniştea cetăţenilor de “Zilele Severinului”
» Mehedinţi: Peste 1.000 produse de panificație și patiserie, confiscate
» Mehedinţi: ISU “Drobeta” recrutează candidaţi pentru şcolile de pompieri

Sport

» Chiajna, noua țintă pentru CSU
» Salt considerabil al handbalistelor craiovene – Anul trecut erau la retrogradare, acum trag la cupele europene
» Spadasinii craioveni trag la Europene
» Se cern valorile în Liga Europa
» Fotbal – CSU Craiova, amendată de Comisia de Disciplină
» Florin Mergea s-a calificat în proba de dublu a turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy
» Fotbal – Alb-albaștrii vor victoria la Chiajna

Bani & Afaceri

» Guvernul a deblocat 15 milioane de lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Educatie

» CJ Mehedinţi sprijină Primăria Orşova în realizarea unei creşe

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Opinii

» Scrisoare deschisă către bancă

Top