23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Craiovenii amendați pentru că lasă animalele de companie în spațiile verzi

Craiovenii amendați pentru că lasă animalele de companie în spațiile verzi

-

Poliția Locală a început să-i tragă de mânecă pe craiovenii care confundă domeniul public cu propria curte și a aplicat avertismente și amenzi în rândul iubitorilor de căței. Deși municipiul are un Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gestionarea câinilor cu și fără stăpân,  craiovenii tot nu s-au obișnuit să strângă mizeria lăsată pe domeniul public de propriul patruped, să țină câinii în lesă atunci când merg cu ei la plimbare și mai ales să le pună botniță dacă sunt periculoși.Totodată craiovenii ignoră faptul că nu au voie să scoată la plimbare animalul de companie prin spațiile verzi sau la locurile de joacă din oraș.
„Poliția Locală Craiova a aplicat, pe parcursul anului 2015, un număr de 37 sancțiuni contravenţionale (14 amenzi contravenționale și 23 avertismente scrise) pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare privind animalele de companie, astfel:
trei amenzi contravenționale pentru plimbarea cîinilor de companie, în părculeţe
și locuri de joacă special amenajate pentru copii și pe zonele verzi amenajate
pe domeniul public și semnalizate corespunzător cu indicatoare ,,Accesul
animalelor interzis”. S-au dat trei amenzi contravenționale şi cinci avertismente scrise pentru plimbarea câinilor pe domeniul public, fără lesă, iar cei periculoși, fără botniță și lesă. S-a mai aplicat o amendă contravenţională și 14 avertismente scrise pentru plimbarea pe domeniul public a câinilor de companie, fără ca proprietarii acestora să
dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului și evacuarea dejecţiilor. O
amendă contravenţională şi un avertisment scris pentru nerespectarea, pentru
animalele de companie deţinute în imobile tip „condominiu” a normelor
generale de curăţenie şi igienă şi normelor privind liniştea și ordinea publică. Cinci
amenzi contravenţionale şi două avertismente scrise pentru lăsarea în libertate
ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane”, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.