22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliul Judeţean Mehedinţi implementează Proiectul "Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți"

Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Consiliul Judeţean Mehedinţi împreună cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice – Unitatea de Management al Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” şi U.A.T. Pătulele şi respectiv U.A.T. Vânjuleţ implementează proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, finanțat din fonduri nerambursabile acordate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), fonduri nerambursabile acordate de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) și fonduri locale de la Consiliile Județene și Consiliile Locale.
Proiectul  sprijină derularea unor investiții privind: construirea unor platforme comunale pentru managementul gunoiului de grajd, dotarea cu utilaje pentru colectarea, compostarea și aplicarea pe terenurile agricole a gunoiului de grajd/compostului, furnizarea de europubele la nivelul gospodăriilor individuale pentru colectarea separată a deșeurilor.
Valoarea proiectului, ce se derulează până la 30.11.2015, în fiecare U.A.T. este de 1.665.105 lei, din care 1.541.850 lei cofinanţare de la  Banca mondială, 80.755 lei contribuţia Consiliului Judeţean Mehedinţi şi 42.500 lei contribuţia fiecărei U.A.T. beneficiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS