Se va lucra pe zece străzi
Se va lucra pe zece străzi
Se va lucra pe zece străzi

Primarul Florin Cârciumaru a declarat că pentru realizarea principalelor investiţii în infrastructură au fost deschise 15 şantiere. Majoritatea vizează reabilitarea unor străzi, dar şi lucrări la sistemul de canalizare şi apă, amenajarea de spaţii verzi sau locuri de joacă: „La ora actuală, la nivel de municipiu sunt foarte multe șantiere. Sunt peste 15 locuri în care se lucrează. Se muncește în forță la centura de ocolire a municipiului Târgu Jiu, în mai multe zone, se lucrează la cele două blocuri de locuințe sociale din partea de nord a orașului, în foarte multe puncte pe programul ISPA, la stația de epurare, la stația de tratare, au început lucrările pentru stația de pompare la canalizarea de peste pod, pe rețelele de aducțiune de apă, pe rețelele de apă și canalizare din oraș – cele care se înlocuiesc. După cum ați văzut, se amenajează spațiile verzi, se plantează pomi, se modernizează locurile de joacă. Am început în mai multe puncte din oraș și vrem să schimbăm peste tot gardurile de protecție, vrem să aducem mobilier nou pentru peste 20 de locuri de joacă și așteptăm mobilierul pentru două puncte fitness din oraș“, a declarat Florin Cârciumaru.

Zece străzi, reabilitate integral

În prezent, are loc licitaţia pentru atribuirea unui contract care vizează asfaltarea a zece străzi din municipiu. „Este în faza de licitație procedura privind asfaltarea a zece străzi principale din municipiul Târgu Jiu și se lucrează pe patru programe pentru reabilitarea blocurilor. Avem de finalizat reabilitarea blocurilor în cartierul Grivița – Unirii, s-au reluat lucrările pentru reabilitarea blocurilor din centru, se apropie de finalizare licitația pentru reabilitarea a 13 blocuri din centru, de pe strada Unirii și de pe strada Traian, au început lucrările de reabilitare a blocurilor pe programul susținut de Uniunea Europeană în zona cartierului I.L. Caragiale. În paralel, pregătim deja multe investiții mari pentru perioada 2016-2017 și, în special, investițiile pe care vrem să le realizăm pe programe europene“, a adăugat primarul municipiului Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.