21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurtea de Apel Craiova a decis prelungirea arestului pentru fosta şefă a Tribunalului Olt

Curtea de Apel Craiova a decis prelungirea arestului pentru fosta şefă a Tribunalului Olt

Fosta şefă a Tribunalul Olt, judecătoarea Carmen Marinescu va rămâne în arest, în urma deciziei luate de Curtea de Apel Craiova, la sfârşitul săptămânii trecute. Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru ceilalţi doi inculpaţi în acelaşi dosar, respectiv soţul judecătoarei şi un avocat din Slatina.

Carmen Marinescu a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore la data de 23 martie de către procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită. Ulterior, în ziua imediat următoare, ea a fost reţinută preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii a magistraţilor Curţii de Apel Craiova. La finele săptămânii trecute, aceeaşi magistraţi au prelungit cu încă 20 de zile arestarea preventivă a fostei preşedinte a Tribunalului Olt, suspendată din funcţie prin hotărâre a CSM. Tot cu 20 de zile a fost prelungită starea de arest şi pentru ceilalţi doi inculpaţi în acelaşi dosar. Este vorba despre soţul judecătoarei, Iulius Severus Marinescu şi avocatul Dumitru Cismaru.

Fosta şefă a Tribunalului Olt,  suspendată de CSM din funcţia de judecător, este acuzată că ar fi primit mită 200.000 de euro de la familia interlopului Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, originar din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, „pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunţătorului în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS