17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStresul, alungat prin bătăi de tobe

Stresul, alungat prin bătăi de tobe

Bătutul la tobe, una dintre cele mai bune metode pentru înlăturarea stresului (Foto: Arhiva personală Jean-Baptiste)
Bătutul la tobe, una dintre cele mai bune metode pentru înlăturarea stresului (Foto: Arhiva personală Jean-Baptiste)

Craiovenii care vor să testeze instrumente de percuție de origine sud americană, africană și asiatică sunt așteptați vineri, 17 aprilie, la ora 19.00, și sâmbătă, 18 aprilie, între 10.00 și 16.00, să participe la o sesiune de „gălăgie“ armonioasă și energizantă, un atelier alternativ de bătut la tobe (drumming). Alături de Jean-Baptiste Odobeştianu, care practică muzicoterapia prin percuţie, și Gabriel Victor Bâclea, iubitorii muzicii pot crea un spectacol bazat pe ritmul inimii. „Ritmul se află în fiecare dintre noi, este ritmul nostru propriu pe care îl avem de la naștere. Trebuie doar să-l exprimăm. L-am cunoscut pe Jean-Baptiste în 2013 la Laboratorul de educație nonformală de la Gura Portiței. Acolo am participat la un atelier de drumming și percuție, pe malul mării, la un foc de tabără. Ne-am lăsat purtați de ritm. Am vrut să împart această experiență plăcută cu toți craiovenii“, a precizat Dănuț Dumbravă, organizatorul evenimentului de la Craiova.
Atelierul de drumming are scopul de a crea un cadru în care oricine poate să vină și să își cânte propriul ritm, să se elibereze de emoțiile negative, de stresul zilnic, de griji și să se reîncarce cu energie pozitivă alături de prieteni.
Evenimentul de sâmbătă este bazat pe donații libere. Ele vor contribui la facilitarea accesului gratuit al tinerilor instituționalizați din centrele de plasament la evenimentele de terapie prin muzică pe care le desfășoară Jean-Baptiste Odobeştianu și Gabriel Victor Bâclea.
Bătutul la tobe a fost recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune metode pentru înlăturarea stresului. Este distractiv, energizant și este considerat o cale de inspirație și cunoaștere personală.
Întâlnirea programată astăzi se va desfășura la Miki’s Pub, urmând ca locația atelierului de sâmbătă, 18 aprilie, să fie comunicată ulterior de organizatorii evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS