5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Măsuri de ordine publică la Mănăstirea Brâncoveni cu ocazia Izvorului Tămăduirii

Olt: Măsuri de ordine publică la Mănăstirea Brâncoveni cu ocazia Izvorului Tămăduirii

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor asigura mâine ordinea publică în zona Mănăstirii Brâncoveni pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Izvorului Tămăduirii.
Măsurile de ordine adoptate cu această ocazie vizează protecţia participanţilor la procesiunea religioasă, precum şi pe căile de acces către lăcaşul de cult pe timpul afluirii şi defluirii credincioşilor.
Jandarmii olteni, sprijiniţi de efective din cadrul Poliţiei vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului, prin monitorizarea tuturor activităţilor, în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice.
Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt recomandă:
– să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor aflate în misiune;
–  să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
–  să îşi asigure prin încuiere portierele autoturismelor;
– pentru a solicita intervenţia sau sprijinul forţelor de ordine, cetăţenii pot apela non-stop, numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor aflate in misiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS