Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu, soldat cu intoxicarea a două persoane.

Seara trecută, la ora 19.34, trei echipaje de pompieri, din cadrul Detaşamentului Orşova, au intervenit, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în municipiul Orşova, str. Poiana Stelei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.
La sosirea pompierilor la faţa locului, incendiul se manifesta în două camere ale casei, cu posibilitate de extindere la întreaga locuinţă, iar proprietarii (bărbat şi femeie) prezentau intoxicaţii cu monoxid de carbon. Cele două persoane au fost transportate de către echipajele SMURD şi SAJ, la spitalul din municipiul Orşova, după ce li s-au acordat îngrijiri medicale de urgenţă.

Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins mobilierul, aparatura electrocasnică şi materialele textile din două camere de locuit, împiedicând extinderea acestuia. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost  determinată de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzit.

Pentru prevenirea unor situaţii similare, se recomandă respectarea următoarelor reguli:
– asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
– este interzisă folosirea mijloacelor de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului folosindu-se lichide inflamabile.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.