16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii se înghesuie la alimentele de la primărie

Craiovenii se înghesuie la alimentele de la primărie

Persoanele sărace din  Craiova au primit pachete cu alimente și de sărbătorile pascale. Asta pentru că autoritățile locale au alocat fonduri în vederea achiziționării de alimente pentru 17.545 de persoane care au posibilități reduse. Reprezentanții administrației locale au început distribuirea alimentelor de săptămâna trecută și continuă și în aceste zile, inclusiv sâmbătă.

Sute de pachete cu alimente sunt împărțite în această perioadă de către administrația locală persoanelor nevoiașe din Craiova. Primăria a început distribuirea produselor încă de vineri, 10 aprilie 2015, când beneficiarii au venit să-și ridice alimentele: doi litri de ulei, două kilograme  de zahăr, două kilograme de făină, un kilogram de orez și un kilogram de mălai. Împărțirea alimentelor continuă și în această săptămână, inclusiv sâmbătă. Beneficiarii, persoane defavorizate, primesc de trei ori pe an astfel de pachete cu alimente: de Crăciun, de Paști și de Sfânta Maria.
„Începând cu data de 10 aprilie 2015, autoritatea locală distribuie  alimentele oferite din fondurile bugetului local către 17.545 de beneficiari. Fiecare beneficiar va primi un pachet care va conține două kilograme de făină, două de zahăr, doi litri de ulei, un kilogram de orez și un kilogram de mălai. Produsele se vor distribui către beneficiarii din cele cinci categorii cele mai defavorizate, respectiv persoane cu handicap, adulți și copii neinstituționalizați, şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, pensionarii cu pensii, sau, după caz, cu pensii, indemnizaţii şi alte venituri cumulate până la 500 de lei pe lună, persoane beneficiare de venit minim garantat și persoane fără venituri care au vârsta peste 60 de ani“, a precizat Ioana Stoian, director executiv al Direcției Administrație Publică și Asistență Socială.

„E bine că primim“

De când a început distribuirea alimentelor, peste o mie de craioveni au venit zilnic să-și ridice produsele. Beneficiarii sunt mulțumiți că primesc alimente cât să le ajungă măcar pentru o lună. „Alimentele sunt binevenite, că nu am pensie nici trei sute de lei. Am copii și sunt bune, că îmi ajung și mie o lună. Am primit și de la UE și așa am trăit și eu mai bine. Nu chiar bine, dar cât să am să pun și eu ceva pe masă“, a spus Cornel Filip, un craiovean care își ridicase ieri pachetul cu alimente.
La fel de mulțumit este și Iulian Cazacu, un craiovean care trăiește împreună cu familia dintr-un venit minim. „Bine că le-am primit, că avem un venit mic. Soția este pensionată pe caz de boală, iar eu am un salariu foarte mic“, spune bărbatul, făcând un scurt inventar al produselor din punga primită.
Eugen Berceanu a venit în baston să ridice produsele alimentare pe care soția bolnavă le primește de la primărie. Ca el, alte câteva sute se perindă zilnic la punctul de distribuire din Craiovița Nouă. „Până în prezent, au venit să-și ridice pachetele cu alimente 2.200 de persoane. Noi îi așteptăm până sâmbătă, 18 aprilie. Distribuirea alimentelor se face în spaţiul cu destinaţia de sală de sport situat în incinta Şcolii nr. 32 «Alexandru Macedonski» din Craiova, str. Aleea Castanilor nr. 4“, a mai precizat Ioana Stoian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS