12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 68 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii de Stat "Oltenia"

Craiova: 68 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii de Stat „Oltenia”

Filarmonica Oltenia găzduieşte vineri, 17 aprilie, de la ora 19.00, concertul ce aniversează 68 de ani de existenţă a Filarmonicii de Stat “Oltenia” Craiova.  Concertul îl are în fața Orchestrei Simfonice pe tânărul dirijor Constantin Grigore și pe reputatul violonist stabilit în Elveția, Bogdan Zvorișteanu.

Constantin Grigore, dirijor permanent al Filarmonicii „Oltenia”,  s-a afirmat în fruntea Orchestrei Simfonice (1 noiembrie 2013) cu prilejul concertului „Mozart Rocks” – eveniment artistic spectaculos care a adunat în Sala Polivalentă din Craiova peste 4000 de spectatori.
Concertmaestru al renumitei „Orchestra Suisse Romande“ din Elveţia, Bogdan Zvorișteanu este un nume cu rezonanţă în lumea muzicală internaţională. A înregistrat integrala Sonatelor şi Partitelor de J. S. Bach, pentru Dinemec Classics și a efectuat turnee în Coreea de Sud, Germania, Elveţia, Belgia şi România, înterpretând la vioară concerte de Brahms, Sibelius, Bruch nr. 3, Triplul concert de Beethoven, precum şi multe alte compoziţii de muzică de cameră.
În cadrul concertului de vineri, 17 aprilie, publicul este invitat să asculte, din ciclul Preludiilor, op. 23 de Serghei Rahmaninov, celebrul Preludiu nr. 5 în Sol minor, în versiunea orchestrală a lui Marian Didu, cel care a fost nu numai un muzician profund, ci şi un rafinat om de cultură. Transcripția pentru orchestră va fi prezentată în primă audiție absolută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS