6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei accidente mortale în ziua de Paște

Trei accidente mortale în ziua de Paște

Doi pietoni, unul de 73 și altul de 77 de ani și-au pierdut viața duminică (Foto: arhiva GdS)
Doi pietoni, unul de 73 și altul de 77 de ani și-au pierdut viața duminică (Foto: arhiva GdS)

Doi pietoni și un șofer și-au pierdut viața duminică, în urma a trei accidente de circulație produse în Craiova și județul Dolj. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, duminică dimineața, în jurul orei 2.00, Victor Mihalache, de 60 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Ford pe DN6, dinspre Craiova către Filiași, l-a accidentat mortal pe Mihaiu Stăvaru, de 73 de ani, din Bucureşti, care se afla pe șosea.
Câteva ore mai târziu, la ora 5.15, în comuna Apele Vii, Cosmin Călin, de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Logan dinspre Castranova către Celaru, l-a accidentat pe bunicul său – Marin Călin, de 77 de ani, din aceeaşi localitate. Oamenii legii au stabilit că bătrânul, care se întorcea de la biserică, mergea pe șosea când a fost accidentat. Victima accidentului a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova, unde a decedat din cauza leziunilor suferite. Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Al treilea accident s-a produs duminică seară, în jurul orei 23.30, pe strada Râului din Craiova. Potrivit polițiștilor doljeni, Liviu Fieraru, de 37 de ani, din localitate, care conducea un autoturism Toyota, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu nisip şi pământ) a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă către dreapta și a intrat într-un autoturism parcat. În urma impactului, mașina a fost proiectată într-un pom, după care s-a răsturnat pe partea stângă. Șoferul de 37 de ani a decedat în urma accidentului de circulație.
Reprezentanții IPJ Dolj au mai precizat că în cazul primelor două accidente se fac cercetări privind comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS