9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13 – 26 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, temperaturile maxime vor marca o scădere, de la valori medii de 21 – 22 de grade în prima zi, la 15 grade în cea de a doua zi, pentru ca apoi vremea să se încălzească din nou, maximele atingând, în medie, 23 de grade pe 17 aprilie. Pe 18 şi 19 aprilie temperatura aerului va marca o nouă scădere, spre valori medii diurne de 16 – 17 grade, care se vor înregistra şi în următoarele zile, până la sfârşitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor avea variaţii importante în prima săptămână, fiind în scădere de la 6 – 7 grade la început, până la 3 grade pe 15 aprilie, apoi în creştere spre 9 grade pe 18 aprilie. Iar în a doua săptămână se vor situa constant în jurul valorii de 6 grade. În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă, dar în intervalul 17 – 26 aprilie, zilnic vor fi averse locale, mai însemnate cantitativ în jurul datelor de 18 şi 21 aprilie.

La munte, în a doua zi a intervalului de prognoză valorile termice vor marca o scădere accentuată, de la 10 la 4 grade, în medie, la valorile diurne şi de la 1 la -5 grade la cele nocturne. Ulterior va avea loc un proces de încălzire şi pe 16 – 17 martie se vor atinge 11 – 12 grade ziua şi 3 grade noaptea. În următoarele zile, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic se va menţine constant, fiind caracterizat de valori medii ale temperaturilor maxime de 7 – 8 grade, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -2 şi 0 grade.
Pe 13 aprilie vor fi precipitaţii slabe mixte la nivel local, iar între 17 şi 26 aprilie vor predomina ploile, izolat mai importante cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS