21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCititorii GdS au oferit daruri familiei Ioniță

Cititorii GdS au oferit daruri familiei Ioniță

Povestea familiei cu patru copii care locuieşte într-o casă fără curent electric și fără apă, în cartierul craiovean Brestei, i-a sensibilizat pe cititorii Gazetei de Sud. În Vinerea Mare, cei patru copilași ai familiei Ioniță au primit cadourile oferite de dumneavoastră, cititorii Gazetei de Sud.
Povestea familiei Ioniță a apărut în paginile Gazetei de Sud, săptămâna trecută, în articolul „În prag de sărbători, o familie are nevoie de sprijinul nostru: Patru copilaşi trăiesc la lumina lumânărilor“. Imediat după publicare, zeci de cititori au început să aducă la sediul redacției alimente, jucării, haine, zeci de pachete și saci. Din puținul lor, craiovenii au hotărât să ofere acestor copii altfel de sărbători. Un cititor a adus un plic cu 50 de lei, iar altul un premergător pentru copilul ce se va naște în curând. Bucuria de a dărui a fost mai presus de orice. Un tătic a mărturisit că după aflarea poveștii familiei Ioniță, copiii lui au decis să își doneze toate jucăriile. Era mândru de acest lucru, era mândria unui tată care realiza că a reușit să își crească copiii așa cum visa. Mulţi dintre acești oameni cu suflet nu și-au spus nici măcar numele.

„Vreau să mulțumesc din suflet tuturor“

Este greu de descris în cuvinte bucuria celor patru copilași la vederea tuturor darurilor și au avut nevoie de o zi întreagă pentru a deschide toate cutiile primite. „Am rămas fără cuvinte văzând câți oameni au sărit să ne ajute. Am primit multe vizite în aceste zile, ne-au sunat foarte multe persoane. Am primit cozonaci, prăjituri, ouă, un plic cu bani, am primit foarte multe haine și jucării. Daniel, băiețelul cel mare, în vârstă de nouă ani, a primit mingea pe care și-o dorea, dar și foarte multe dulciuri. Vreau să mulțumesc din suflet tuturor, vreau să le mulțumesc în numele copiilor mei“, a spus Mihaela Ioniță.

„Le vom repara casa, vom încerca pe cât posibil să le oferim condiții decente“

Reprezentanții Asociaţiei Pro EFS, precum și ai Fundaţiei Ethos au ţinut să cunoască această familie. Au mers la casa din cartierul Brestei şi au rămas impresionați de condițiile în care trăiesc aceste suflete. Au plâns văzând bucuria de pe chipul acestor copii. „De ani buni, Fundația Ethos ajută oameni aflați în nevoie. Am aflat de la colegii mei despre această familiei și am ținut în mod special să vin să îi cunosc. Sunt șocată, profund uimită de condițiile în care trăiesc acești copilași. Prin pereții casei se poate vedea afară, în casă plouă, pereții sunt insalubri, trăiesc la lumina lumânării. Am decis că trebuie să ne implicăm. Le vom repara casa, vom încerca pe cât posibil să le oferim condiții decente, condiții normale pentru niște copilași de doi, patru, cinci, șapte ani…“ a spus Cornelia Nydegger, reprezentantul din Elveția pentru Ethos Craiova.

Câțiva dintre cei care au oferit sprijin familiei Ioniță  

Asociaţia Pro EFS, Dan Bozgan, firma Blue Distribution, Emilia Bădică, Ion Daniel, Gheorghe Albăstroiu, Fundaţia Ethos, familia Cerasela Mihalache, Roxana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS