11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii din Lăpuș vor avea, în sfârșit, o piață

Craiovenii din Lăpuș vor avea, în sfârșit, o piață

SC Piețe și Târguri Craiova SRL a început să facă demersurile pentru a realiza, în spațiul din imagine, o piață pentru cartierul Lăpuș. Acesta este în spatele blocului în care se află banca BCR, în vecinătatea locului de joacă. (Foto: Lucian Anghel)
SC Piețe și Târguri Craiova SRL a început să facă demersurile pentru a realiza, în spațiul din imagine, o piață pentru cartierul Lăpuș. Acesta este în spatele blocului în care se află banca BCR, în vecinătatea locului de joacă. (Foto: Lucian Anghel)

Cartierul Lăpuș va avea, în perioada următoare, o piață. Cel puțin așa a decis SC Piețe și Târguri Craiova SRL, care, în urma întâlnirii „Fii vocea cartierului tău!“, organizată de GdS în parteneriat cu Primăria Craiova, a găsit un teren unde va începe să amenajeze o piață. La început, vor fi amplasate doar câteva mese acoperite, pentru a vedea dacă se va crea un vad comercial în zonă, iar, în funcție de asta, SC Piețe va investi sau nu în amenajarea acestui spațiu.

O piață este lucrul pe care locatarii din cartierul Lăpuș și-l doresc cu ardoare. Aceștia au sesizat acest lucru în cadrul celei mai recente întâlniri „Fii vocea cartierului tău!“ din Lăpuș, prin care Gazeta de Sud a adus mai aproape comunitatea de autoritățile locale din Craiova.
La întâlnire, conducerea SC Piețe și Târguri Craiova SRL a spus că nu poate rezolva, momentan, această problemă.
„Am vrut să facem o piață în cartier, dar din ce am căutat noi până acum, toate terenurile sunt proprietăți private“, a precizat atunci directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Claudiu Neagoe. Atunci, primarul Lia Olguța Vasilescu a spus că se va începe căutarea unui loc pentru piață. Unul dintre craiovenii prezenți la întâlnire a venit și cu o sugestie. „Spațiul unde a fost un depozit de băuturi din spatele BCR-ului este domeniu public sau privat? Acolo sunt cel puțin 300 de metri pătrați“, a spus Ștefan Fronie. În urma discuțiilor avute în cadrul întâlnirii, autoritățile au menționat că terenul despre care vorbea bărbatul este proprietate publică.

Cum va fi realizată piața?

De de la întâlnirea de atunci și până acum, SC Piețe și Târguri Craiova SRL a găsit acel teren și va demara procedurile pentru a realiza o piață. „Terenul pe care cetăţenii prezenţi la întâlnirea «Fii vocea cartierului tău!» din Lăpuş au propus amenajarea unei pieţe a fost identificat de conducerea SC Piețe și Târguri Craiova SRL. Urmează, în cel mai scurt timp, să se facă măsurătorile cadastrale, în vederea identificării cu precizie a amplasamentului, apoi se va solicita Consiliului Local Municipal Craiova concesionarea terenului respectiv, în vederea amenajării acestuia ca piaţă“, a precizat pentru GdS directorul Piețe și Târguri, Claudiu Neagoe.
Cei de la Piețe vor să vadă, în primă fază, dacă oamenii se vor obișnui să-și facă acolo cumpărăturile. Dacă acest lucru se va întâmpla, societatea intenționează să facă investiții mai mari în zonă.
„Într-o primă fază, am avea în vedere amplasarea pe teren a unor mese acoperite pentru comercializarea de legume şi fructe. În cazul în care se va crea vadul comercial în zona respectivă, în sensul că piaţa va avea atât cumpărători, cât şi comercianţi care să-şi vândă acolo produsele, SC Piețe și Târguri Craiova SRL poate trece la dezvoltarea acestei pieţe, prin execuţia unei construcţii în locul meselor de legume-fructe“, a mai precizat Claudiu Neagoe.

Se va întâmpla ca în Brestei?

O situație asemănătoare a fost întâlnită în trecut și în zona Brestei. Locatarii din zonă își doreau foarte mult o piață agroalimentară și, tot în urma unor sesizări în cadrul întâlnirilor „Fii vocea cartierului tău!“ din 2007, primăria a urgentat atunci procedurile de reglementare a regimului juridic al terenului. Piața a fost deschisă, însă s-a închis ulterior tot din cauza lipsei vadului comercial. Aceasta a fost folosită ultima dată în urmă cu doi ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru vânzarea de miei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS