21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Comercianţii de băuturi alcoolice au fost verificaţi de polițiști

Dolj: Comercianţii de băuturi alcoolice au fost verificaţi de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice și Poliției Filiași au continuat, și în cursul zilei de ieri, activităţile specifice pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică premergător și în perioada Sărbătorilor de Paști.

Astfel, poliţiştii împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției pentru Agricultura Dolj au organizat şi executat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „băuturilor alcoolice”. În cadrul activităților au fost verificate 12 societăţi comerciale verificate, precum și 15 persoane fizice.

Polițiștii au procedat și la verificarea a numai puțin de 20 mijloace de transport, astfel fiind constatate 3 infracțiuni pentru care au fost întocmite dosare penale și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale de peste 11.000 de lei. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea a 5288 litri vin ( valoare 26.440 de lei ) și 120 litri bere.

La punctul de lucru al unei societăți din cadrul unui complex comercial din Craiova a fost identificată cantitatea de 3.600 litri vin ce urma a fi comercializată către populație, pentru care au existat suspiciuni în legătură cu originalitatea acesteia. După primele verificări efectuate împreună cu reprezentanții Direcției pentru Agricultura Dolj s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
Totodată, s-a procedat la ridicarea de probe din fiecare eșantion de băutură de către reprezentanții Direcției pentru Agricultură Dolj dispunându-se totodată indisponibilizarea cantității de 3.600 litri de vin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS