15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLecție de nutriție la Grădinița „Petrache Poenaru“

Lecție de nutriție la Grădinița „Petrache Poenaru“

Micuții au aflat ce trebuie să mănânce pentru a crește mari și sănătoși (Foto: Lucian Anghel)
Micuții au aflat ce trebuie să mănânce pentru a crește mari și sănătoși (Foto: Lucian Anghel)

Micuții de la Grădinița cu program prelungit „Petrache Poenaru“ din Craiova au primit ieri vizita medicului specialist în endocrinologie, diabet și nutriție, Iuliana Petrișor. Doctorul s-a întâlnit cu preșcolarii în cadrul programului „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!“. Copiii au învățat că pentru a crește mari și sănătoși trebuie să deprindă obiceiuri alimentare sănătoase, la fel cum trebuie să facă sport și să renunțe la consumul de dulciuri, mai ales în cea de-a doua parte a zilei.
„Știm cu toții că obiceiurile alimentare se învață din copilărie. Am vorbit cu cei mici despre ce, cât și cum trebuie să mănânce ca să fie sănătoși. Insistăm foarte mult pe consumul de legume și fructe, salate, lactate și pe un consum moderat de dulciuri. Preferate ar fi cele pregătite în casă“, a spus medicul Iuliana Petrișor.
Specialistul în endocrinologie, diabet și nutriție este de părere că puterea exemplului este foarte bună.
„Părinții ar trebui să gătească împreună cu cei mici salate de legume, de fructe. Pentru a-i convinge pe cei mai mofturoși să consume aceste produse, se poate recurge la construirea unor figurine din fructe sau legume pentru a fi cât mai atrăgătoare pentru ei. Toată lumea ar trebui să știe că este indicat să consumăm patru-cinci porții de legume, fructe diferite în fiecare zi“, a precizat Iuliana Petrișor, medic specialist endocrinologie, diabet și nutriție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS