17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCompetiţie de off-road extrem cu echipaje din cinci ţări

Competiţie de off-road extrem cu echipaje din cinci ţări

Concursul va avea loc după Paşte
Concursul va avea loc după Paşte

Cele mai buni piloţi de off-road extrem se vor întâlni după Paşte în comuna gorjeană Runcu. În perioada 23 – 26 aprilie localitatea din zona submontană a judeţului Gorj va găzdui o competiţie de off-road extrem la care şi-au anunţat participarea 45 de echipaje. Piloţii înscrişi în concurs sunt din România, Canada, SUA, Ungaria şi Bulgaria.
Cupa X3M Runcu va fi transmisă live pe internet de către Discovery Channel cu ajutorul unei companii de telefonie mobilă care a instalat antene pe întreg traseul de off-road. Fiecare mașină va fi dotată cu echipament special pentru a se ști în orice moment unde se află. Concursul este organizat de către Club X3M Vâlcea, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Discovery Channel și Primăria Runcu. 11 pensiuni din comună asigură cazare în mod gratuit tuturor participanților. Cupa X3M Runcu se află la prima ediţie, iar autorităţile locale speră ca evenimentul să aducă turişti în localitatea submontană. Runcu are multe văi în care poate fi practicat off-road-ul: Valea Mare, Valea Bălţii, Valea Bătrână, Valea Tânără şi Valea Susenilor.

Americanii au făcut turism de aventură în Gorj

Runcu este cea mai întinsă comună din judeţul Gorj şi deţine o bogată zonă deluroasă şi montană. De asemenea, în Runcu există multe păşuni alpine, precum şi cunoscutele Chei ale Sohodolului, unde an de an se organizează concursuri naţionale de escaladă. În ceea ce priveşte off-road-ul, la Târgu Jiu există de mai mulţi ani un club al practicanţilor acestui sport. Zonele unde se întâlnesc piloţii de off-road sunt Runcu, Schela, precum şi alte localităţi submontane din nordul judeţului Gorj. Deja Gorjul a început să fie recunoscut la nivel naţional şi internaţional de sportivi, specialişti şi pasionaţii turismului de aventură. Inclusiv membri ai Corpului Diplomatic au practicat turismul de aventură pe Cheile Sohodolului, în comuna Runcu. Este vorba de angajaţii Ambasadei SUA, în România. Totodată, pe râul Jiu, în Defileul Jiului, salvamontiştii gorjeni organizează de mai mulţi ani curse de rafting pe Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS