21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStația de autobuz de la Aeroport depinde de CNADNR

Stația de autobuz de la Aeroport depinde de CNADNR

Stația de autobuz de la Aeroport înseamnă un stâlp cu afișaj. Regia Autonomă de Transport Craiova are nevoie de permisiunea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale  din România pentru a amenaja o stație decentă (FOTO: Anca Ungurenuş)
Stația de autobuz de la Aeroport înseamnă un stâlp cu afișaj. Regia Autonomă de Transport Craiova are nevoie de permisiunea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale
din România pentru a amenaja o stație decentă (FOTO: Anca Ungurenuş)

Stația de autobuz din zona Aeroportului Craiova nu arată deloc a ceea ce ar trebui să fie. Doar un stâlp cu afișaj care informează călătorii cu privire la traseul care trece prin zonă și frecvența curselor arată faptul că acolo este stație. O cititoare GdS ne-a sesizat, în cursul zilei de duminică, mai multe aspecte legate de această stație, dar și de starea drumului pe care pietonii trebuie să meargă după ce coboară din autobuz.
„Pe traseul autobuzului 9, care circulă la Aeroport, de la stația unde oprește și până la Aeroport nu există trotuar pe nici o parte a drumului și nici stația nu este amenajată. Călătorii care vin și pleacă de la Aeroport cu autobuzul trebuie să «meargă» prin iarbă și noroi pe drumul național și există pericolul să se întâmple accidente, având în vedere că pe acest sector de drum se circulă, de regulă, cu viteză. Acest lucru a fost sesizat și la primărie cu mult timp în urmă, dar nici până în prezent nu s-a făcut nimic“, ne-a scris Cristiana Iacob.

„Dacă vom avea permisiunea, vom realiza stația“

Drumul pe care se află stația de autobuz este DN65 și este administrat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). De stații, însă, se ocupă Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova. Contactați de GdS, reprezentanții regiei au declarat că au cunoștință de problemă și că vor încerca să o rezolve.
„Știm situația de la acea stație de autobuz, dar drumul este în administrarea CNADNR. Noi vom face demersurile necesare către instituție pentru a primi acordul realizării unei stații de autobuz în zonă. Dacă vom avea permisiunea, vom realiza stația și, la momentul respectiv, vom vedea dacă va fi vorba de o stație simplă sau de una acoperită“, a precizat directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu.
În ceea ce privește celelalte aspecte sesizate, legate de infrastructură și de condițiile în care sunt nevoiți să se deplaseze pietonii, GdS a înaintat o solicitare oficială către CNADNR pentru a afla dacă aceasta intenționează să investească în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS