13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComercianții de carne și produse din carne în atenția polițiștilor craioveni

Comercianții de carne și produse din carne în atenția polițiștilor craioveni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au organizat ieri o acţiune, în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și produselor din carne.
În cadrul acțiunii au fost verificate peste 11 societăți comerciale şi alți 5 agenți economici, persoane fizice, iar în urma activităților desfășurate a fost constatată o faptă de natură penală și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au confiscat peste 170 kg de carne.

În urma controlului efectuat la punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale din Craiova a fost identificată cantitatea de 14 kg carne de miel, ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 10.000 de lei conform prevederilor legale, totodată dispunându-se confiscarea cantității de 14 kg carne miel aflată în gestiune fără documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS